İzmir Sponge City-prosjektet vil samle opp vann like mye som Tahtalı-dammen

Izmir Sunger City-prosjektet vil samle opp vann like mye som Tahtali-dammen
İzmir Sponge City-prosjektet vil samle opp vann like mye som Tahtalı-dammen

Borgmester i Izmir Metropolitan Municipality Tunç SoyerInnenfor rammen av Sponge City İzmir-prosjektet implementert av . Ordfører Soyer leverte varehusene til innbyggerne, "Vi vil starte prosjektet vårt fra Bademler og spre det over hele İzmir. Tahtalı-demningen vår dekker 50 prosent av İzmirs vannbehov. Hvis vi kan samle alt vannet som har samlet seg på takene, vil vi samle like mye vann som Tahtalı Dam.»

Borgmester i Izmir Metropolitan Municipality Tunç SoyerDe første regnvannstankene ble distribuert i Bademler Village innenfor rammen av Sponge City İzmir-prosjektet, utarbeidet med visjonen om "Another Water Management is Possible". Izmir Metropolitan Municipality-ordfører, som leverte varehusene til innbyggerne Tunç Soyerİzmir Village Coop Union Styreleder Neptün Soyer, Bademler Village Development Cooperative Styreleder Murat Kulaç, İzmir Metropolitan Municipality Mayor Advisor, geologisk ingeniør Alim Murathan, İzmir Metropolitan Municipality byråkrater, rådsmedlemmer, muhtarer, bønder fulgte. På torget i landsbyen hilste innbyggerne ordfører Soyer med bannere hvor det sto «Et annet landbruk, en annen vannforvaltning er mulig», «Vi lagret regnvann uten å hente vann fra tusen bekker» og «Vi vet verdien av tørst best».

Vi vil hånd i hånd

Ordføreren, som først gikk for å se regnvannstanken etablert i huset til Senem-Ali Biçer og Aslıhan Şenkul i Bademler Village. Tunç Soyer, "Først og fremst installerte vi en regnvannstank i huset ditt. Mange er fortsatt uvitende om klimakrisen vi er i. Det er ikke et spørsmål om i dag, men det er heller ikke skjebnen. Det er ingen måte noen kan være frisk på en syk planet. Da må vi samarbeide for å kurere det. Vi må ta forholdsregler. Vi vil slå oss sammen, vi vil kjempe for å løse dette problemet. Her tar vi det første steget. Jeg håper det blir et prosjekt som vil spre seg over hele Tyrkia, sa han.

Vi startet distribusjonen fra landsbyen der Susuz Yaz ble filmet.

Ordfører Soyer, som besøkte håndverkerne i landsbyen Bademler og møtte innbyggerne på landsbytorget, sa: "Med Sponge City Izmir-prosjektet satte vi oss for å oppmuntre til høsting av regnvann både i våre urbane områder og i våre landlige områder. Vi starter vårt insentivprogram for 5 tusen regnvannstanker i landsbyen Bademler 22. mars, verdens vanndag, og vi gir våre første tanker her. Vannkampen i landsbyen Bademler og dens folk ble kjent for hele verden som gjenstand for Susuz Yaz. Grunnen til at vi startet regnvannstankene som vi vil distribuere innenfor rammen av våre regnvannsinnsamlingsaktiviteter fra landsbyen Bademler, som var tema for den første internasjonalt prisbelønte tyrkiske filmen 'Susuz Yaz', spilt inn i 1963, er kamp for våre innbyggere som bor i Bademler, som vet viktigheten og verdien av tørst og tørke. Dette er en slik kamp at den har gjort sin stemme kjent for hele verden ved å være vitne til og kjempe for retten til vann, vannets eiendom, verdien av tørst.»

Med prosjektet skal det spares 1 tonn vann på 60 år.

Ordfører Soyer understreket at vi har stått overfor et enda verre bilde siden filmen ble spilt inn, og sa: «Tørken øker, vannressursene minker. Vi tok ikke hensyn, vi trodde at vannet i bekkene var rikelig. Da det begynte å ta slutt, da sa vi at det er noe galt med denne virksomheten. Tørken og klimakrisen vi har opplevd de siste årene varsler oss om å bruke vannet vårt effektivt. Vi ønsket å finne en løsning når mauren ble mørk. Vi starter distribusjon av regnvannstanker. Vi kaller det en svampby, vi vil skape en by som gir tilbake det den absorberer som en svamp. Tankene som er laget her trekker oppmerksomhet til dette formålet. Vi starter i 13 hus i utgangspunktet. Vi vil bruke regnvannet som strømmer fra takene der det trengs. Dette systemet har som mål å spare 1 tonn vann på 60 år. Vi vil starte prosjektet vårt fra Bademler og spre det over hele İzmir. Tahtalı-demningen vår dekker 50 prosent av İzmirs vannbehov. Hvis vi kan samle alt vannet som er samlet på takene, samler vi opp like mye vann som Tahtalı Dam. Vår intensjon er å samle regnet på takene i sentrum i hele Izmir. Vi skal samle vannet fra takene på hus, landsbyer og nabolag, og samtidig samle det i industrielle lober i bysentra.»

Vi må redde fremtiden

President Soyer sa at landet fortjener mye bedre ting, "For hundre år siden holdt den store lederen Mustafa Kemal Atatürk økonomikongressen i Izmir. 100 år senere var vi så heldige å organisere det. Den økonomiske kongressen i det andre århundre var en utrolig kongress. Akkurat som våre forfedre reiste landet for 100 år siden, vil vi gjøre det samme om 100 år. Mens Atatürk etablerte den nye økonomien i dette nye landet, samlet han 135 delegater i İzmir. Han tok forhåpentligvis beslutninger for fremtiden til landet under disse forholdene. La ingen gjøre nakken mørkere. Vi kommer sterkere. Vi må redde fremtiden for våre barn og barnebarn. Nå skal vi gjøre vår del, vi skal jobbe enda hardere, sa han.

Vi er klare til å beskytte og administrere vannet vårt for fremtiden

İzmir Village Coop sa at effektiv bruk av vannressurser er av avgjørende betydning og at de støtter prosjektet. Neptün Soyer, styreleder for Unionen, sa: "Vi trenger alle å jobbe sammen for å realisere vannrelaterte prosjekter, som er uunnværlige for jordbruksproduksjon og effektivitet. Bærekraftig forvaltning av vannressursene våre er svært viktig for å beskytte naturen vår og for å dyrke mer effektivt i våre fruktbare land. Vannforvaltning berører mange områder fra utdanning til helse. For å sikre kontinuiteten til maten vår, må vi beskytte vannressursene våre og bruke dem på en planlagt måte. Prosjektet er virkelig spennende. Betydningen av dette prosjektet for å løse vannproblemet i sletten i den tørre årstiden, når vi trenger vann som mest, kan ikke bestrides. Når vi er klar over negativitetene knyttet til klimakrisen og tørken, gir disse og lignende prosjekter utarbeidet ved å vurdere vitenskapelige data oss håp. Vi er klare til å planlegge, beskytte og administrere vannet vårt for fremtiden.»

Jeg er så glad

Som uttalte at vannmangelen er av stor betydning både i vårt land og i verden, og at hun søkte så snart hun hørte om prosjektet, sa Aslıhan Şenkul: «Søknaden min ble akseptert og lageret vårt ankom. Vi har et system. Vi skal bruke tanken til å vanne hagen vår. Vi har tenkt å bruke det som drikkevann i fremtiden. Jeg er veldig glad som de heldige som kjøpte det første lageret.»

Senem-Ali Biçer-paret, som kjøpte en regnvannstank, sa: "Datteren min fant dette prosjektet og foreslo det. Det var den første muligheten for oss i İzmir. Regnvann vil ikke lenger gå til spille. Vi skal bygge en sisterne med lageret etablert i hagen min, vi skal vanne trærne og blomstene våre i hagen min. Takket være dette lageret vil vi være mer komfortable nå.»

Günceleme: 22/03/2023 16:29

Lignende annonser