Når ble Ankara Kecioren grunnlagt? Historien til Kecioren-distriktet

Da Ankara Kecioren ble etablert Historien om Kecioren-distriktet
Når ble Ankara Kecioren grunnlagt historien til Kecioren-distriktet

Historien til Keçiören-distriktet kan ikke skilles fra historien til Ankara. Ankaras historie går tilbake til steinalderen i den første tiden. Det har dukket opp som et resultat av undersøkelsene at hettittene, frygerne, lydianerne og galaterne bodde i Ankara. Det er kjent at Ankara ble grunnlagt av galaterne.

Da Galatia ble knyttet til Roma, ble Ankara provinshovedstad. Da Romerriket ble delt inn i det østlige og vestlige romerriket i 395 e.Kr., forble Ankara på siden av det østlige romerske riket. Det ble et kristent senter i 314-315 e.Kr.

I 620 e.Kr. tok den sassanidiske herskeren Hüsrev byen fra de bysantinske kristne. I 654 e.Kr. fanget araberne Ankara, men de kunne ikke bli lenge. Fram til 1073 levde Ankara under Bysants styre.

Til slutt, i 1073, nådde tyrkiske raidere Ankara og byen falt i hendene på Seljuks. 28 år senere erobret bysantinene byen igjen. Byen gikk over i hendene på Seljuks et kvart århundre senere, og ilkhanidene av mongolsk opprinnelse i 1308.

Etter at Ankara ble tatt til fange av ottomanerne på Orhan Gazis tid i 1356, da hærene til Timur og hærene under kommando av Yıldırım Beyazıt møttes i Çubuk-sletten i 1402, brukte Yıldırım Beyazıts hærer Keçiören Kalaba som sitt hovedkvarter. Ankara, som hadde et kjedelig liv frem til uavhengighetskrigen, ble hjertet av Tyrkia med uavhengighetskrigen.

Bygningen ligger til høyre ved begynnelsen av Keçiören Sanatorium Street og ble brukt som generaldirektoratet for meteorologi, og ble arena for viktige begivenheter for Ankara og Tyrkia på begynnelsen av århundret. Bygningen, som ble brukt som landbruksskole i disse årene, ble åpnet i 1907 under guvernør Ferit Pashas regjeringstid. Mustafa Kemal Pasha, som etablerte sitt hovedkvarter i Landbruksskolen, jobbet her dag og natt for vår frigjøringskamp.

Grensene til Keçiören, som var knyttet til Altındağ-distriktet i 1953, ble et distrikt innenfor grensene til Ankara kommune i 1966, og ble en storbydistriktskommune med lov nr. 30 datert 1983. november 2983, ble bestemt av vedtaket nummerert 13/81 fra innenriksdepartementet.

Keçiören, som er bygget på et svært ulendt og steinete land, er omgitt av Ufuktepe- og Karyağdı-fjellene i nord, Etlik-høyden i nordvest, Yükseltepe i vest, Aktepe, Hüseyin Gazi-fjellet i øst, og Idris-fjellet, som er 1985 meter høy. Den eneste elven i distriktet er Çubuk-strømmen. Çubuk-strømmen kommer fra de sørlige skråningene av Aydos-fjellene, kommer inn i distriktets territorium etter å ha passert gjennom Çubuk-sletten, renner ved å trekke en grense mellom Altındağ i distriktet en stund, fusjonerer med İncesu og Hatip Brooks for å danne Ankara Brook. Det er ingen sletter, innsjøer, demninger eller elver innenfor grensene til Keçiören. Det er to Kösrelik og Sarıbeyler plante- og dyrevanningsdammer bygget av den private administrasjonen. Tjenesteområdet til Keçiören kommune er 58,66 km2 stort. Høyden på distriktet vårt er 850 meter fra havet, og overflaten har nådd 159 km2 med tilknytning til distriktet vårt i Bağlum.

Keçiören er et av storbydistriktene i Ankara. Det ligger ved siden av Pursaklar i øst og nordøst, Çubuk i nord og nordøst, Kahramankazan i nordvest og vest, Yenimahalle i sørvest og Altındağ i sør og sørøst.

Günceleme: 17/03/2023 10:12

Lignende annonser