Naturkatastrofer og inflasjon 'økte kostnader for forsikringsselskaper i 2022'

Naturkatastrofer og inflasjon økte også kostnadene til forsikringsselskapene
Naturkatastrofer og inflasjon økte også kostnadene til forsikringsselskapene

Reassurandøren Swiss Re advarte i går om at det kan komme ytterligere økninger i fremtiden på grunn av klimaendringer, og la til at naturkatastrofer har økt kostnadene til forsikringsselskapene i 2022 og inflasjonen har presset regningen enda høyere.

Den Zürich-baserte gruppen, som driver forsikringsselskaper for forsikringsselskaper, sa økonomiske tap fra naturkatastrofer beløp seg til 2021 milliarder dollar i 303, ned 5,8 prosent fra 2022 milliarder dollar i 275.

Imidlertid ble 125 milliarder dollar av disse tapene dekket av forsikring, opp 2021 prosent fra 3,3, andre året på rad som forsikrede tap fra naturkatastrofer oversteg 100 milliarder dollar.

"Størrelsen på tapene i 2022 er ikke en historie om eksepsjonelle naturfarer, men et bilde av økt eiendomseksponering fremhevet av eksepsjonell inflasjon," sa Martin Bertogg, Swiss Res sjef for katastrofefarer.

Inflasjon har økt erstatningskostnadene, spesielt for bygninger, boliger og kjøretøy skadet av naturkatastrofer.

Økende materialkostnader og mangel på arbeidskraft har ført til høyere krav til å dekke bygningsreparasjonskostnader. I USA har de totale kostnadene ved å erstatte bygninger i 2022 økt med anslagsvis 2020 prosent siden begynnelsen av 40.

"Selv om inflasjonen kan falle, er den økte konsentrasjonen av verdier i områder som er sårbare for naturkatastrofer fortsatt en nøkkeldriver for økte tap," sa Bertogg.

Swiss Re sa at det har vært en økning på 30 til 5 prosent i gjennomsnittlig årlig tap de siste 7 årene.

– Vi forventer at trenden fortsetter. Gjenforsikringsgiganten bemerket også at veksten i stor grad har vært og vil bli drevet av det økende farebakteppet på grunn av den økende alvorlighetsgraden av skader fra individuelle katastrofer og effektene av klimaendringer.

Orkanen Ian var den desidert mest kostbare hendelsen i fjor, og resulterte i anslagsvis 50-65 milliarder dollar i forsikrede tap.

Günceleme: 23/03/2023 21:30

Lignende annonser