Tyrkias første innenlandske elektriske hovedlinjelokomotiv E5000 landet på skinner

Tyrkias første innenlandske elektriske hovedlinjelokomotiv landet på E-skinner
Tyrkias første innenlandske elektriske hovedlinjelokomotiv E5000 landet på skinner

Tyrkias første innenlandske og nasjonale elektriske hovedlinjelokomotiv E5000 landet på skinnene etter kommando av president Recep Tayyip Erdoğan ved masseåpningsseremonien i Eskişehir. I følge uttalelsen fra departementet for industri og teknologi ble det opprettet en direkte forbindelse til fabrikken TURASAŞ (Turkey Rail System Vehicles) ved den kollektive åpningsseremonien organisert av president Erdoğan i Eskişehir. President Erdoğan ga uttrykk for at design, produksjon og montering av E5000 og dens undersystemer er fullført og testing og sertifisering har begynt, "Vi vil produsere 10 lokomotiver som vi trenger om 500 år." sa. President Erdoğan satte E5000 på skinnene med strømforbindelse, og kalte lokomotivet "Eskişehir 5000".

Investering i jernbanesystemer

Industri- og teknologiminister Mustafa Varank og energi- og naturressursminister Fatih Dönmez foretok sammen med Eskişehir-guvernør Erol Ayyıldız inspeksjoner ved TÜRASAŞ Eskişehir-fabrikken. Før den offisielle seremonien gjennomførte de to ministrene den siste testen av det innenlandske hovedlinjelokomotivet E5000 før det landet på skinnene.

Minister Varank, som mottok informasjon om lokomotivet fra myndighetene, uttalte at jernbanesystemer er et område som skiller seg ut på det økonomiske området over hele verden, og at Tyrkia også investerer i dette området, "Vi investerer mer i jernbanesystemer, spesielt med akselerasjonen av politikk mot karbonfri transport." han sa.

Designet fra grunnen av

Minister Varank uttalte at dette lokomotivet ble produsert med synergien til TÜBİTAK UTE og TURASAŞ, det vil si departementet for transport og infrastruktur og departementet for industri og teknologi, og sa: "Med dette prosjektet er et elektrisk hovedlinjelokomotiv designet fra bunnen av for første gang i Tyrkia. Togstyringssystemer og programvare utvikles lokalt og nasjonalt. I tillegg drives den av en elektrisk motor med en effekt på 5 megawatt. Vi ser at en så stor motor produseres for jernbanesystemer for første gang i Tyrkia.» brukte setningene.

"Vi gjorde det"

Minister Varank sa: "Vi gjorde det, våre ingeniører, våre teknikere, våre institutter, våre selskaper gjorde det. Türkiye har evnen til å gjøre hva som helst når den tror, ​​vi viste det på Togg. Vi viste den på TCG Anadolu, vi viste den på İMECE. Nå viser vi også ellokomotivet E5000. Vi vil fortsette å bygge Tyrkias 100-årsjubileum sammen med nasjonen vår. Det vil være det viktige insignien i det tyrkiske århundre.» han sa.

Utenlandsk avhengighet i teknologi

Minister for energi og naturressurser, Fatih Dönmez, uttalte at det elektriske lokomotivet ble utviklet med stor innsats og overlegen suksess og sa: "Vi er nå i stand til å produsere produktene vi har kjøpt fra utlandet med våre egne nasjonale nasjonale ressurser. Dette er ekstremt gledelig. Vi har alltid lagt vekt på utenlandsk avhengighet i energi. Vi har uttalt at vi gjør vårt beste for uavhengighet, men det er andre områder vi er avhengige av. Spesielt innen teknologiske produkter.» sa.

Minister Dönmez forklarte at de nylig har gjort store anstrengelser for å bryte utenlandsk avhengighet innen teknologi og sa: "Jeg vil gjerne takke alle vennene mine som har bidratt." han sa.

"Designet er 100 prosent vårt"

TUBITAK President Prof. Dr. Hasan Mandal uttalte at det er mulig å skaffe slike teknologier ved hjelp av forsyningsmetode og teknologioverføring, «Men det mest kritiske her er design. Designet er 100 prosent vårt. På samme måte ble kraftsystemet, som er dets viktigste komponent, utviklet av TÜBİTAK RUTE. han sa.

"Kunne krysse grenser"

Minner om at Eskişehir 5000 mottok TSI-sertifikat, Prof. Mandal sa:

«Dette er en av de viktigste prestasjonene til teknologien vi har utviklet. En reise som starter herfra vil med andre ord kunne fortsette til Europa. Så det er ganske verdifullt. Med andre ord, anerkjennelsen og sertifiseringen av denne teknologien er oppnådd ikke bare i dette landets egne innenlandsruter, men også når det gjelder gjensidig gjensidig anerkjennelse av utlendinger."

100 år med lengsel

TÜRASAŞ daglig leder Mustafa Metin Yazar understreket at en 100-årig lengsel har kommet til en slutt og sa: "Vi har produsert vårt første nasjonale elektriske tog. Vi har nådd disse dagene med den spesielle innsatsen til TÜBİTAK. Vi har noen flere viktige prosjekter foran oss. Det viktigste akkurat nå er høyhastighetstoget. Vi tar sikte på å lande prototypen nøyaktig slik innen 29. oktober.» sa.

TÜBİTAK RUTE og TÜRESAŞ utviklet

Eskişehir 5000, designet av TUBITAK Rail Transport Technologies Institute (RUTE), analyse og delsystemproduksjon fullført, ble utviklet i samsvar med behovene til Republikken Tyrkia State Railways (TCDD).

Den kraftigste elektriske motoren

Eskişehir 5000 har den første innenlandsdesignede kjøretøykroppen, den første boggien og det første togkontroll- og styringssystemet for hovedbanelokomotiver. I tillegg har Eskişehir 5000 den elektriske motoren med høyest kraft som er designet lokalt for jernbanekjøretøyapplikasjoner. Traksjonsomformeren med høyest effekt, trekkrafttransformatoren og hjelpekraftenheten designet lokalt for jernbanekjøretøyapplikasjoner er blant lokomotivets muligheter.

Kan frakte last og passasjerer

Lokomotivet på 5 megawatt (MW) vekker oppmerksomhet med sitt sertifikat for teknisk interoperabilitet i EU (TSI). Kan transportere last og passasjerer. Eskişehir 5000 skiller seg ut fra sine jevnaldrende som en ny generasjon elektrisk hovedlinjelokomotiv med en hastighet på 140 km/t.

Åpne døren for eksport

Den innenlandske utviklingen av kritiske underkomponenter som togkontroll- og styringssystem, trekkraftsystem, trekkrafttransformator, trekkraftmotor, trekkraftomformer, trekkraftkontrollenhet og hjelpekraftenhet i Eskişehir 5000 og hovedlinjelokomotiver åpner også døren for eksport . Alle hovedkomponentene utviklet for E5000 er viktige ved at de har kritisk teknologi som kan eksporteres som separate produkter. Disse produktene, TCDD Transportation Inc. Den vil også bli brukt i de eksisterende lokomotivene innenfor rammen av både reservedeler og modernisering.

Bidrag på 4 milliarder euro

Tyrkia vil kunne produsere 10 lokomotiver som det trenger om 500 år, med lokomotivet realisert i samarbeid med TÜBİTAK RUTE og TÜRASAŞ. På denne måten vil minst 2 milliarder euro bidra til å redusere driftsbalanseunderskuddet. I tillegg, med lokomotivet designet av tyrkiske ingeniører, vil vedlikeholds- og reparasjonstidene til kritiske systemer bli mye kortere. Vedlikeholds- og reparasjonskostnader vil reduseres mye mindre med det opprettede økosystemet.

Günceleme: 19/04/2023 10:28

Lignende annonser