Er 29. mai skoleferie? Er det skole 29. mai?

XNUMX. mai-skoleferie eller XNUMX. mai-skole?
Er det skoleferie 29. mai eller er det skole 29. mai?

Minister for nasjonal utdanning Mahmut Özer kom med uttalelser angående utdanningsagendaen på TRT Haber direktesending. Özer uttalte at etter presidentvalgets 28. valgomgang 2. mai vil utdanningen stanses i én dag 29. mai.

Minister Özer minner om at datoen for når utdanning slutter er 16. juni i sine uttalelser, i informasjonen han ga om hvordan systemet vil fungere på sommerskoler, at det først og fremst ble gjort en stor innsats for normalisering av utdanning i jordskjelvregionen.

Minister Özer påpekte at livet ikke vil bli normalisert i nødstilfeller uten normalisering av utdanning, og sa at i denne tilnærmingen, med mottoet "utdanning overalt og under alle forhold", har de tatt det som sitt sentrum for å redde barna i landet. jordskjelvområdet fra det traumatiske miljøet og bringe dem sammen med lærerne sine.

Øzer la merke til at prosessen har gått vellykket, og fortsatte: "I begynnelsen tok vi en tilnærming for å redde barna våre fra traumer og styrke deres psykologiske motstandskraft med psykoedukasjon i stedet for en læreplanbasert utdanning. Vi gjorde en spesiell innsats for barna våre som forbereder seg til LGS og YKS. På det punktet hvor det er ca. 3 støtte- og opplæringskurs, åpnet vi et støttekurs for LGS- og YKS-forberedelser. Nå har vi et prosjekt om sommerskoler over hele Türkiye. Vi har også et program for våre barn og brødre som bor i jordskjelvsonen. Vi vil holde en måneds sminketrening for de som bor i denne regionen mellom 500. august og 1. september. Vi har nådd cirka 1 millioner elever og foreldre med psykososial støtte. Vi ga all slags støtte til barn av familier som ble flyttet til jordskjelvsonen og til provinsene utenfor jordskjelvet. I denne en måneds opplæringen forberedte vi alt om læringstap i behandlingstrening. Hvilke kurs vil programmet åpne? Hvilke materialer vil bli sendt. Alle er i ferd med å bli publisert. Våre forberedelser er fullført. Vi avslutter ikke bare med dette, men også når studieåret 2-2022 starter, vil vi lage et en måneds sminkeprogram mens utdanningen fortsetter. Vi skal med andre ord lage et 2023-måneders sminkeopplæringsprogram for våre elever i denne regionen. Samtidig åpnet vi sommerkurs på fire felt i fjor. Det handler om naturfag, kunst, matematikk og fremmedspråk, engelsk. I år fortsetter det. Vi har gitt studentene muligheten til å dra nytte av disse kursene, uansett hvor de går til i Tyrkia, ikke nødvendigvis hvor de studerer. Vi gjorde det samme for lærerne. Når lærerne våre drar til hjembyene sine om sommeren, kan de også bli tildelt som trenere eller lærere på sommerkursene der. Vi vil fortsette denne tradisjonen. Vi vil støtte jordskjelvsonen med tilleggskurs og sminketrening.»

Når han snakket om situasjonen til omtrent 250 tusen studenter som ble overført til andre provinser på grunn av jordskjelvet, uttalte minister Özer at tilbakeføringen av studentene til hjembyene gikk veldig raskt, og at per i dag har 82 tusen 560 studenter returnert. Øzer forklarte at det var en retur til provinsene som ble mest berørt av jordskjelvet, og sa: "Omtrent 26 tusen studenter, inkludert 417 tusen 15 i Kahramanmaraş, 493 tusen 12 i Hatay, 65 tusen 10 i Malatya og 669 tusen 83 i Adıyaman, sammen med andre provinser, har returnert. tilbake.» sa.

Øzer påpekte at det er informasjon i OECD-rapporten om at Tyrkia øker skolegangen samtidig som kvaliteten øker, og sa at det var alvorlige problemer med skolegang på 2000-tallet, og at skolegangene i disse årene var under 50 prosent på alle utdanningsnivåer. , unntatt grunnskolen.

Özer sa: «Hva betyr dette? Med andre ord, halvparten av befolkningen i utdanningsalder på et hvilket som helst nivå kunne ikke møtes og gå på skole. 5-års skolegang var 11 prosent. Av 5 barn som skulle gå i førskolen i en alder av 100 år, kunne 89 ikke gå på skolen. Det samme var tilfellet på videregående, med 44 prosent av befolkningen på videregående skoler, mens 56 prosent gikk utenfor skolen. De siste 20 årene har det blitt gjort fysiske investeringer for å forbedre dette, og det er gjort grep for å demokratisere utdanning ved å fjerne koeffisientanvendelsen gjennom skjerfforbud gjennom én kanal. Et utdanningssystem som er mer følsomt for sosiale krav ble skapt. Men samtidig ble sosial politikk innen utdanning som gratis bøker, transportert utdanning, gratis mat, stipend og betinget utdanning implementert for å styrke like muligheter i utdanning.» han sa.

Dermed uttalte minister Özer at påmeldingsraten ved 5-års alder steg fra 11 prosent til 99.9 prosent på kort tid, og la til: "Skolingsraten i grunnskolen, 99.54 prosent, ungdomsskolen 99.17 prosent, og påmeldingsraten på videregående skoler, som var 44 prosent, har nå økt til 99.12 prosent. Med andre ord, for første gang i republikkens historie steg påmeldingsraten på alle utdanningsnivåer til 99 prosent eller mer. Nå ser vi dette i rapporten. I rapporten, mens denne skolegangen, det vil si tilgangen til utdanning, øker, forventes følgende; kvalitet kan være litt savnet. Fordi man øker antallet, øker også antall elever per lærer, så kvaliteten synker, det kan bli reelle nedgang i prestasjoner. Her har Tyrkia, samtidig som de oppnår denne veksten, også forbedret sine kvalitetsindikatorer veldig bra innen utdanning, og det trekker oppmerksomheten til denne OECD-rapporten.» delte sin kunnskap.

Minister Özer uttalte at Tyrkias påmeldingsrater for aldersgruppen 5-14 år overstiger OECD-gjennomsnittet, sa: «Mens Tyrkia oppnår denne veksten, vil du normalt forvente at antall elever per lærer vil øke. Tvert imot har Tyrkia kontinuerlig redusert antall elever per lærer ved stadig å utvide systemet med sine nye lærere. Dette er veldig tydelig fremhevet i rapporten. Så hva gjør han mens han gjør dette? Når det reduserer antall elever per lærer, forsvinner overfylte klasserom. Det etableres miljøer hvor læreren kan samhandle med eleven på en mye mer behagelig måte. Det er noe mye mer interessant i rapporten; Antall elever per lærer i videregående skole har kommet til et mye bedre punkt enn selv OECD. Dette står for første gang i den rapporten. Med andre ord, på dette tidspunktet, både når det gjelder internasjonal studentprestasjonsforskning og antall elever per lærer, er Tyrkia nå i en posisjon til å konkurrere med OECD-land, og bryter gamle antakelser og skjell. Dette utgjør et av de viktigste instrumentene som styrker Tyrkias hånd i overgangen til det tyrkiske århundre.»

I sine uttalelser refererte Özer også til skolegangen for jenter, og understreket at på 2000-tallet var andelen jenters skolegang i videregående opplæring 39 prosent, etter transformasjonene i utdanningen steg denne raten til over 99 prosent, og den overgikk som for gutter i høyere utdanning. "For tiden er antallet uregistrerte elever i grunnskoler, videregående skoler og videregående skoler innenfor rammen av obligatorisk opplæring 94 tusen 984, det vil si 95 tusen." Minister Özer bemerket at spekulasjonene om uregistrerte studenter ikke gjenspeiler sannheten, og at disse dataene er inkludert i nasjonale og internasjonale rapporter.

Günceleme: 22/05/2023 12:47

Lignende annonser