Et møte om internasjonal jernbanetransport ble holdt i Turkmenistan

Et møte om internasjonal jernbanetransport ble holdt i Turkmenistan
Et møte om internasjonal jernbanetransport ble holdt i Turkmenistan

Det 34. møtet ble holdt i Turkmenistan innenfor rammen av International Railway Transit Tariffer Agreement.

I følge uttalelsen fra utenriksdepartementet i Turkmenistan deltok representanter fra Aserbajdsjan, Hviterussland, Georgia, Kasakhstan, Latvia, Moldova, Tsjekkia, Tadsjikistan og Russland og komiteen for jernbanesamarbeidsorganisasjonen på møtet som ble holdt i hovedstaden Ashgabat.

På møtet, som ble holdt for første gang i Turkmenistan, ble spørsmål knyttet til å sikre konkurranseevnen til transittgodstransport med jernbane diskutert.

Med vekt på viktigheten av å holde møtet i Turkmenistan, som er et av nøkkelmedlemslandene i jernbanesamarbeidsorganisasjonen og som har en viktig strategisk posisjon innen transport fra Europa til Asia, ble det understreket at det ville bidra til å øke og diversifisere transporten. volum i nord-sør og øst-vest transportkorridorer.

I tillegg bemerket deltakerne at samarbeid på et lovende felt som jernbanetransport og logistikk er en integrert faktor i positive integrasjonsprosesser i sammenheng med globaliseringen av verdensøkonomien og bærekraftig utvikling generelt.

Som medlem av Jernbanesamarbeidsorganisasjonen i 1994 sluttet Turkmenistan seg til den internasjonale avtalen om jernbanetransittariffer i mai 2022, mens de fulgte en strategi basert på harmonisk utvikling av jernbaneinfrastruktur på nasjonalt nivå og implementering av en sammenhengende transportpolitikk på regionalt nivå.

Günceleme: 25/05/2023 09:25

Lignende annonser