Piloter overvinner tøffe forhold med Pirelli Brand-dekk på Green Bursa Rally

Piloter overvant tøffe forhold med Pirelli Brand-dekk på Green Bursa Rally

Green Bursa Rally, den andre etappen av Petrol Ofisi Maxima 2023 Turkey Rally Championship, ble arrangert 19.-21. mai. Pirelli RA og Pirelli RW dekk skilte seg ut i kjøretøyene som konkurrerte i topp 10.

Etter å ha oppnådd sin første store suksess innen motorsport i 1907 da Prince Scipione Borghese vant Beijing-Paris-løpet med Pirelli-dekk, fortsetter Pirelli å være blant de første valgene til utøverne i kjøretøyene i det tyrkiske rallymesterskapet. Spesielt i Yeşil Bursa Rally, ble Pirelli RA og RW dekk, som skiller seg ut med sin overlegne håndtering og smidighet på asfaltdekker i vanskelige værforhold, valget til de fleste av pilotene som kom inn på topp 10 i denne etappen.

I startseremonien til løpet, 19. mai ble markeringen av Atatürk, ungdoms- og idrettsdagen feiret med stor entusiasme med deltagelse av 148 utøvere. Etter seremonien, deltatt av industri- og teknologiminister Mustafa Varank og Bursa Metropolitan Municipality-ordfører Alinur Aktaş, konkurrerte lagene i 465 spesialetapper på en 10 kilometer lang asfaltbane i to dager.

Mens Burak Çukurova-Burak Akçay fra BC Vision Motorsport vant den generelle klassifiseringen i løpet, vant laget også førsteplassen i klasse 2. Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı fra GP Garage My Team ble nummer to og Ali Türkkan-Burak Erdener fra Castrol Ford Team Turkey, som kjørte med Pirelli-dekk til tross for de utfordrende værforholdene, nådde tredjeplassen i den generelle klassifiseringen samt førsteplassen plass i klasse 3.

Dekkvalg avgjorde seieren i Power Stage, som ga ytterligere poeng og ble kjørt som siste etappe av løpet. Ali Türkkan, som startet med overgangsdekket RA7+ nylig utviklet av Pirelli i regnet som viste sin effekt i siste øyeblikk, gjorde en forskjell på det våte underlaget og vant Power Stage-etappen med sin overlegne trekkraftytelse.

På den andre dagen, i rallyet, der regnværet fra tid til annen tvang lagene, var "Brands"-vinneren Castrol Ford Team Turkey, og "Teams"-vinneren var BC Vision Motorsport.

Far og sønn-teamet Ömer Gür-Levent Gür vant den historiske klassifiseringen åpen for klassiske rallybiler og førsteplassen i kategori 1, mens paret Tan-Selda Çağlayan ble andreplassen og Yılmaz Köprücü-Utku Güloğlu ble tredjeplassen. Selda Çağlayan vant den historiske klassen kvinnelig co-pilot første premie. Og Sunman – Mehmet Akif Yalçın-teamet, som vant Fiesta Rally Cup, foretrakk også RA- og RW-dekk gjennom hele løpet.

I TOSFED Rally Cup-klassifiseringen rangerte BC Vision Motorsports Melih Cevdet Yıldırım-Bora Arabacı først i generell klassifisering og kategori 2, mens Kaan Kara-Taner Kara i kategori 1 og Fatih Selim Göçer-Ali Tuğrul i kategori 3 i kategori 4 og Kemal. Çetinkaya-Tolga Tezeken var lagene som fullførte cupen i utgangspunktet. Çiğdem Tümerkan, som startet et rally for første gang med datteren Zeynep Tümerkan, ble de første kvinnelige pilotene, mens Cansu Açar, som tok sin første start med Sinan Yardimici, var navnet som nådde førsteplassen blant kvinnelige co-piloter.

Petrol Ofisi Maxima 2023 Turkey Rally Championship fortsetter med Eskişehir Rally som arrangeres 10.-11. juni.