Balçova taubaneanlegg deltok også i Sponge City-prosjektet

Balçova taubaneanlegg deltok også i Sponge City-prosjektet
Balçova taubaneanlegg deltok også i Sponge City-prosjektet

Sponge City Izmir-prosjektet, implementert av Izmir Metropolitan Municipality for å bekjempe tørke, blir også implementert ved Balçova taubaneanlegg. Når arbeidet er ferdig, vil vannbesparelsen være like mye som det årlige vannforbruket til 20 husstander.

Borgmester i Izmir Metropolitan Municipality Tunç SoyerSponge City Izmir-prosjektet, implementert med visjonen om "Another Water Management is Possible", sprer seg over hele byen. Med prosjektet, som er det første i Tyrkia, har det som mål å lagre regnvannet som faller på gatene og gatene i byen under jorden. Prosjektet, som gjør det mulig å samle opp, rense og gjenbruke regnvannet som faller på takene ved høsting, startet også ved taubaneanleggene i Balçova.

Regnvann vil bli samlet i et område på 300 kvadratmeter

Prosjektet gjennomføres på taket av anlegget, som har et projeksjonsareal på 300 kvadratmeter. Regnvannet som ble sluppet ut fra vannrennene rundt taket ble koblet til brannvannsreservoartanken med et volum på 120 kubikkmeter. Med søknaden vil vannet som slippes ut fra taket bli brukt i tråd med behovene til anlegget. Dermed vil bruken av hovedvann reduseres. Det skal spares cirka 191,7 kubikkmeter vann årlig.

Eksempelprosjekt

Anıl Saygın Aydoğdu sa at de kan høste omtrent 20 prosent av vannet som brukes i taubanen fra regnvann, sa Anıl Saygın Aydoğdu, operasjonsleder for İZULAŞ Balçova taubaneanlegg: "Vi trodde at vi også hadde en andel i å bremse ned vannet som strømmer på bakken. overflaten i tråd med vår presidents visjon om å bekjempe tørke. Vi har fullført arbeidet på øvre stasjon, arbeidet fortsetter på nedre stasjon. Vi vil fylle reservoarvanntanken som brukes i skogbranner med vann høstet fra regnet. Vi utførte et kollektivt arbeid med våre ansatte med felles sinn, innsats og innsats. Vi har utført en oppgave som rørte deres liv. Våre ansatte som jobber her vil gjennomføre dette prosjektet på sine egne tak og i landsbyhus. Vårt mål er å etterlate en bedre verden for fremtidige generasjoner. Vi synes vi har laget et eksemplarisk prosjekt.»

Vi vil spare alvorlig vann

Aydoğdu uttalte at de har gjort 56 prosent av det totale takarealet egnet for innsamling av regnvann, og uttalte at de sparer så mye vann som 10 husstander ville brukt per måned. Aydoğdu sa at når prosjektet er fullført, vil de spare vann like mye som det årlige vannforbruket til 20 husstander.

Det både hindrer flom og sparer vann.

Under ledelse av Izmir Metropolitan Municipality ble Sponge City Izmir-prosjektet initiert ved å utvide innsatsen for innsamling av regnvann formet av visjonen om å bekjempe tørken i Izmir. En 5 5 regnhagekampanje fortsetter i İzmir, med distribusjon av 10 regnvannstanker til 5 bygninger ved å implementere et insentivsystem for høsting av regnvann. Med prosjektet er det planlagt at İzmir skal bygges som en svampby innen 70 år og regnvannsstrømmen i byområdet skal reduseres med XNUMX % innen fem år. Bademler Village, Karaburun Sarpincik Village, Izmir Private Turkish College, Izmir Institute of Technology, Buca Elegantpark Site, Karşıyaka Kardelenler barnehage, Izmir Metropolitan Municipality Bornova og Gaziemir brannvesen var involvert i prosjektet.

Den har også en landlig fot.

Den landlige delen av Sponge City Izmir-prosjektet ble startet med "Küçük Menderes Plain Rainwater Harvest". Med prosjektet ble fôringsbrønner, infiltrasjonssisterner og dammer etablert i Küçük Menderes-bassenget og innsamling av regnvann startet. Ved høsting av regnvann er det sikte på å lagre regnvannet som faller på sletten under jorden uten å fordampe. Med prosjektet er det tatt sikte på å oppnå betydelige økninger i grunnvannstanden. Det forventes å spare millioner av lire ved å redusere energikostnadene til bønder og produsenter. Bønder som vurderer denne søknaden vil få 2 sisterner og filtreringsenheter gratis.

Søknader pågår

Innbyggere i Izmir som ønsker å dra nytte av regnvannstanken og insentivsystemet for regnhager kan søke på "sungerkent.izmir.bel.tr".

Günceleme: 12/05/2023 09:50

Lignende annonser