Første gigantiske transatlantiske bygget i Kina debuterer

Første gigantiske transatlantiske bygget i Kina debuterer
Første gigantiske transatlantiske bygget i Kina debuterer

I Kina, hvor internasjonale cruise vil bli tillatt igjen fra juni etter et 41-måneders avbrudd, gjorde det første gigantiske transatlantiske fullt bygget i landet sin debut på Shanghai Waigaoqiao-verftet.

Navnet på det gigantiske skipet med en lengde på 323,60 meter og en kapasitet på 5 tusen 246 passasjerer er Adora Magic City. Dette skipet er det første av to lignende skip bestilt i 2016 av partnerskapet til et kinesisk og et amerikansk selskap. Partnerskapet består av det kinesiske offentlige rederiet CSSC, som Shanghai Waigaoqiao-verftet er en del av, og American Carnival-gruppen. De fire andre, som har opsjoner med begge transatlantikkene, vil bli overført til et nytt selskap kalt Adora. Disse vil bli lagt til de to tidligere Costa transatlantiske integrerte i partnerskapet, Costa Atlantica og Costa Mediterranea.

Adora Magic City ble lansert i desember 2021, og vil bli levert denne høsten og vil legge ut på jomfrureiser med start fra Shanghai tidlig i 2024. Tvillingen – fortsatt ikke navngitt – er ventet i februar 2025. Cruise, som har stoppet i Kina siden januar 2020, starter med Blue Dream Star, som vil gå fra Shanghai 16. juni i retning Japan, og skipene som skal seile til Japan. Etter disse er det et omfattende cruiseprogram i sommermånedene.

På den annen side planlegger Royal Caribbean, et av de internasjonale selskapene, å gå inn på det kinesiske markedet med Spectrum of the Seas i 2024. Kina, verdens andre cruisekundemarked, som krysset 2017 millioner-grensen i 2018 og 2,5, kollapset i 2020 på grunn av pandemien og nådde bunnen i 2021.

Günceleme: 24/05/2023 13:17

Lignende annonser