DHMIs 'Electronic Flight Strip System' ble tatt i bruk

DHMIs 'Electronic Flight Strip System' ble tatt i bruk
DHMIs 'Electronic Flight Strip System' ble tatt i bruk

En ny er lagt til FoU-studiene utført av DHMI med en innovativ tilnærming og mottatt stor anerkjennelse i verdens luftfartsindustri.

Electronic Flight Strip System (EFS), som ble utviklet for å maksimere hastigheten og sikkerheten til flyoperasjoner ved å redusere arbeidsbelastningen og faktoren for menneskelige feil hos flygeledere, fortsetter å bli installert på flyplasser.

Electronic Flight Strip – Electronic Flight Strip (EFS) System, hvis immaterielle og industrielle eiendomsrettigheter tilhører selskapet vårt, ble utviklet av tyrkiske ingeniører og innenlandske ressurser i samarbeid med DHMI og TUBITAK.

Systemet bidrar til sikker og effektiv styring av flytrafikken i Aerodrome Control Tower-enhetene, og erstatter papirstrimler og gir elektronisk sporing og registrering av flyinformasjon. Systemet, som muliggjør elektronisk intersektoriell overføring av striper, reduserer arbeidsbelastningen til flygeledere ved å bringe mange automatiseringer, og øker sikkerheten til operasjonen ved å minimere menneskelige feil.

SYSTEMET SOM ER INSTALLERT PÅ ÅTTE FLYPLASSER FORTSETTER Å BLI INSTALLERT PÅ ANDRE FLYPLASSER

Installasjonen av EFS-systemet på Ankara Esenboğa lufthavn, İzmir Adnan Menderes lufthavn, Tekirdağ Çorlu Atatürk lufthavn, Gaziantep flyplass, Muğla Dalaman flyplass, Isparta Süleyman Demirel lufthavn, Alanya Gazipaşa lufthavn og Bursa Yenişehir flyplass er fullført.

Systemet, hvis installasjonsarbeid fortsetter på Antalya flyplass; Det er planlagt etablert på Uşak lufthavn, Samsun Çarşamba lufthavn, Trabzon lufthavn, Balıkesir Koca Seyit flyplass, Denizli Çardak flyplass, Adana flyplass, Aydın Çıldır flyplass, Cappadocia lufthavn, Şanlıurfa GAP lufthavn og Selçuk Efes flyplass.

SYSTEMET ER TIL OGSÅ VED Å LEGGE DCL TIL EFS-SYSTEMET

Vår organisasjon, som med suksess forvalter Tyrkias 1 million km2 luftrom, fortsetter raskt å implementere nye applikasjoner ved å følge den teknologiske utviklingen nøye.

Et annet viktig skritt ble tatt for å støtte EFS-systemet, som ble brakt til vår luftfart med denne innovative visjonen, med digitale muligheter. Med DCL-systemet (Digital Clearance – Digital ATC Permission), som er utviklet med vitenskapelig kunnskap og erfaring (knowhow) fra vårt land på dette feltet og integrert i EFS-systemet, er det sikret at startklareringen mottas via talekommunikasjon før trafikkens avgang overføres til pilotene digitalt og automatisk.

Dermed reduseres intensiteten av talekommunikasjon som brukes i lufttrafikkstyring og ATC-pilotens arbeidsmengde, og tjenesteytelsen økes betydelig. DCL-systemet, som er integrert i EFS-systemet på flyplassene Izmir Adnan Menderes og Ankara Esenboğa, planlegges tatt i bruk på flyplassene Muğla Dalaman og Antalya i løpet av kort tid, og installeres på andre flyplasser innenfor et bestemt program.

ET VERDENSMERKE I DHMİ ARGE

Vår organisasjon, som utfører sine aktiviteter i tråd med Tyrkias visjon om å være et teknologiproduserende land, utvikler prosjekter og systemer som tidligere ble levert fra utlandet i bytte mot utenlandsk valuta, innenfor rammen av FoU-prosjekter, utelukkende med nasjonale og nasjonale ressurser.

Takket være disse prosjektene og systemene utviklet i samarbeid med relevante institusjoner med en innovativ tilnærming, minimeres utenlandsk avhengighet, og det gis et betydelig bidrag til nasjonaløkonomien med oppnådde besparelser.

Günceleme: 13/05/2023 13:50

Lignende annonser