Navnet på seier i Bursa Rally Çukurova-Akçay

Navnet på seier i Bursa Rally Çukurova Akçay

Det andre løpet av Petrol Ofisi Maxima 2023 Turkey Rally Championship, Beydağ Int Yapı 47th Yeşil Bursa Rally, ble arrangert av Bursa Automobile Sports Sports Club (BOSSEK) 19.-21. mai med bidrag fra ICRYPEX, Bursa Metropolitan Municipality, aloft Hotel Bursa, İnallar og Özhan. I startseremonien til løpet, 19. mai ble markeringen av Atatürk, ungdoms- og idrettsdagen feiret med stor entusiasme med deltagelse av 148 utøvere. Tyrkias innenlandsbil, TOGG, dukket også opp foran syklistene for første gang under seremonien deltatt av Mr. Mustafa Varank, minister for industri og teknologi i Republikken Tyrkia, og Alinur Aktaş, ordfører i Bursa Metropolitan Municipality.

Den totale lengden på lagene i to dager er 470 km. Burak Çukurova-Burak Akçay fra BC Vision Motorsport ble vinneren av den generelle klassifiseringen av rallyet, hvor de konkurrerte i 10 spesialetapper på den asfaltbelagte banen, som er løpets andre plass, og laget vant også klassen. 2 tittel. Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı fra GP Garage My Team ble nummer to, mens Ali Türkkan-Burak Erdener fra Castrol Ford Team Turkey vant tredjeplassen i den generelle klassifiseringen samt førsteplassen i klasse 3. I rallyet, der regnværet, som viste grensesnittet den andre dagen, gjorde lagene svært vanskelige, ble Castrol Ford Team Turkey vinneren av Brands og BC Vision Motorsport ble vinneren av lagene.

Uğur Soylu fra GP Garage My Team tok førsteplassen i masterkategorien, som begynte å bli implementert i år, Erhan Akbaş fra samme lag vant andreplassen, og Cem Yudulmaz fra Castrol Ford Team Turkey vant tredjeplassen. Red Bull-utøveren Ali Türkkan vant Young Pilots Championship, mens Begüm Uludağ, som konkurrerte med Sevgi Aktürk, ble den unge co-pilot-vinneren. Rallyets vinnere av klasse 4 og tohjulsdrift var Yıldıray Demircioğlu-Mehmet Köleoğlu fra Atış Motorsports, klasse N-vinner Sinan Soylu-Özgür Akdağ fra GP Garage My Team, klasse 5-vinner Tuncer Sancaklı-Asena Sancaklı fra BC Vision Motorsport. Burcu Çetinkaya fra GMG Racing tok førsteplassen i de kvinnelige pilotene, og Asena Sancaklı vant de kvinnelige co-pilotene førsteplassen.

Far-sønn-teamet Ömer Gür-Levent Gür vant den historiske klassifiseringen åpen for klassiske rallybiler og kategori 1 førsteplass, mens Tan-Selda Çağlayan-paret ble nummer to og Yılmaz Köprücü-Utku Güloğlu var tredjeplassen. Selda Çağlayan vant den historiske klassen kvinnelig co-pilot første premie.

I TOSFED Rally Cup-klassifiseringen rangerte BC Vision Motorsports Melih Cevdet Yıldırım-Bora Arabacı først i generell klassifisering og kategori 2, mens Kaan Kara-Taner Kara i kategori 1 og Fatih Selim Göçer-Ali Tuğrul i kategori 3 i kategori 4 og Kemal. Çetinkaya-Tolga Tezeken var lagene som fullførte cupen i utgangspunktet. Çiğdem Tümerkan, som startet et rally for første gang med datteren Zeynep Tümerkan, ble de første kvinnelige pilotene, mens Cansu Açar, som tok sin første start med Sinan Yardimici, var navnet som nådde førsteplassen blant kvinnelige co-piloter.

Petrol Ofisi Maxima 2023 Turkey Rally Championship fortsetter med Eskişehir Rally som arrangeres 10.-11. juni.