Nåværende Istanbul Metro Map

nåværende istanbul metro kart
nåværende istanbul metro kart

Istanbul Metro er metrosystemet som betjener byen Istanbul i Tyrkia. 3 I september 1989 da tjenesten var Tyrkias første T-banesystem. Systemet, som drives av Metro Istanbul, et datterselskap av Istanbul Metropolitan Municipality, har nitti-ni stasjoner med syv metrolinjer (M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7). Med denne funksjonen er Istanbul metro det største metroenettverket i landet. M1, M2, M3, M6, M7 linjene er på den europeiske siden; M4- og M5-linjene tjener på den anatolske siden.

Alle detaljer vises på Istanbul Metro Map, klikk på kartet for en større versjon av Istanbul Metro Map. Kart er for informasjonsformål, ring den aktuelle institusjonen for deres originale versjoner. Du kan også bruke vårt interaktive kart med navigasjonsprogrammet ditt.

nåværende istanbul metro kart
nåværende istanbul metro kart

Det siste prosjektet relatert til Istanbul Metro er studien som ble utført innen IRTC i 1987. Dette konsortiet forberedte også prosjektet "Bosphorus Railway Tunnel" sammen med Istanbul Metro. I denne studien er metroruten 16.207 meter og en linje med stasjoner Topkapı - Şehremini - Cerrahpaşa - Yenikapı - Unkapanı - Şişhane - Taksim - Osmanbey - Şişli - Gayrettepe - Levent - 4. Levent er foreslått. Delen av dette prosjektet mellom Yenikapı og Hacıosman er tatt i bruk med koden M2, og de resterende delene er under konstruksjon eller i prosjektform. I henhold til gjeldende planer vil linjen fungere som İncirli - Hacıosman, og det er også planlagt å utvide linjen til Beylikdüzü.

Fundamentet ble lagt i 2005 og første etappe Kadıköy - M4-linjen mellom Kartal ble tatt i bruk i august 2012, M3-linjen, hvis fundament ble lagt samme år, ble tatt i bruk uoffisielt 10. september 2012 og offisielt 14. juni 2013. Haliç Metro Bridge ble tatt i bruk i 2014. I 2016 ble M4-linjen utvidet fra Kartal til Tavşantepe. Fra 3. oktober 2016 er direkte Kirazlı - OL-tjenester kun tilgjengelig på M3-linjen i topptider på hverdager. 15. desember 2017 ble Tyrkias første førerløse metro i M5 Üsküdar - Yamanevler-linjen åpnet. Den andre fasen av linjen mellom Yamanevler - Çekmeköy-stasjoner ble tatt i bruk 21. oktober 2018. M7 Mecidiyeköy - Mahmutbey metrolinje, som har den første førerløse metrolinjen på europeisk side, ble tatt i bruk 28. oktober 2020.

Interaktiv Istanbul Metro Kart

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar