1 million TL-tilskudd fra GEKA til Fethiye Underwater History Park Project

million tl bevilgning fra gekadan til Fethiye undervannshistorie parkprosjekt
million tl bevilgning fra gekadan til Fethiye undervannshistorie parkprosjekt

Fethiye Underwater History Park Project of Fethiye Chamber of Commerce and Industry (FTSO), som vil revitalisere dykketurisme og være vert for ti tusenvis av sjødyr, har blitt tildelt 10 million TL-tilskudd fra South Aegean Development Agency (GEKA). Osman Çıralı, styreleder i FTSO, sa at prosjektet, som vil bli realisert med en total investering på 1 millioner TL, vil være det nye attraksjonssenteret i regionen, sa: "Vi vil gjenopplive historien til Fethiye under vann med den tematiske undervannsutstillingen som skal holdes i Fethiye-bukter innenfor rammen av prosjektet vårt. De historiske verdiene til Fethiye, Kayaköy, Lycian Tombs og Amintas Rock Tombs vil bli gjenopplivet med rev under vann. Prosjektet, som vil avsløre potensialet i vår region for dykketurisme, vil også være i stand til å være vert for titusenvis av sjødyr. " sa.FTSOs GEKA 2020 Call for Project Proposals mottok maksimal støtte fra GEKA for prosjektet "Fethiye Underwater History Park", som det gjaldt innenfor rammen av programmet for alternativ turistinfrastruktur. Innenfor rammen av prosjektet, som har rett til å motta et tilskudd på 1 million TL fra GEKA, vil det bli etablert en tematisk historisk park under vann på 3 forskjellige punkter i Fethiye-bukter. De 2500 år gamle historiske verdiene til Fethiye og Kayaköy vil bli fremmet ved dramatisering ved hjelp av gjenstander og skulpturer for å bli nedsenket under vann. Ved å etablere et nytt tiltrekningssenter vil det årlige antallet dykk, som var 100.000 de siste årene, men redusert til 20.000 de siste årene, økes igjen, og hundrevis av arter vil få ly. Det vil også bli bidratt til målet om å spre turisme til 12 måneder.

Dykk ned i historien i Fethiye

FTSOs styreleder for FTSO, Osman Çıralı, uttalte at med prosjektet "Fethiye Underwater History Park", som mottok støtte fra GEKA til maksimal tilskuddsrate, vil de historiske verdiene til Fethiye bli gjenopplivet med undervannsrev og undervannsverdenen og Fethiye-historien vil være sammen. Han sa at det er for å avsløre potensialet for dykketurisme.

Çıralı uttalte at Fethiye Underwater History Park, som vil bli realisert med partnerskap mellom Fethiye kommune og İMEAK DTO Fethiye Branch, vil bringe et nytt pust til turisme i regionen, fortsatte som følger:

“GEKA donerte 1 million TL til den maksimale støttesatsen til prosjektet“ Fethiye Underwater History Park ”utarbeidet av vårt kammer. 3 millioner verdt av prosjekter som er planlagt å gjennomføres innenfor rammen av temaet, setter vår undervannsutstilling i naturen til "Fethiye Underwater Historical Park" med prosjektet vårt, Fethiyemiz dykketurisme i Tyrkia, og vi tar sikte på å være et tiltrekningssted i verden. Prosjektet vårt vil gi en langsiktig fordel for undervannsbefolkningen med sin naturvennlige side. Vi tar også sikte på å øke antall turister som bor i regionen vår og deres gjennomsnittlige oppholdstid ved å spre turisme til 12 måneder med prosjektet.

Naturvennlig prosjekt

Den enorme biologiske mangfoldet under vann og befolkningen under vann i buktene våre tiltrukket lokale og utenlandske turister til regionen vår på begynnelsen av 2000-tallet, med 100.000 dykk per år. I løpet av tiden ble sjøengene i utgangspunktet ødelagt på grunn av menneskelige inngrep som båtankere, utidig og ukontrollert jakt, amatørfiske; så forsvant vårt biologiske mangfold under vann. Som et resultat, i den tematiske undervannshistoriparken som vi vil realisere med sikte på å øke antall dykk, som har falt til 20.000 2020 i dag, i våre bukter; De historiske verdiene til Fethiye, verdiene til våre Fethiye, Kayaköy, Lycian Tombs og Amintas Rock Tombs vil finne sted. Vårt kammer er søker av prosjektet som skal støttes innenfor rammen av GEKA XNUMX Call for Proposals, Alternative Tourism Infrastructure Financial Support Program. Fethiye kommune og İMEAK DTO Fethiye Branch er våre prosjektpartnere. Deltakere av prosjektet er Fethiye District Governorship, Muğla provinsielle direktorat for kultur og turisme, Muğla provinsielle direktorat for jordbruk og skogbruk, Fethiye undervannsforening, TURSAB Western Mediterranean BYK.

Det ble mottatt uttalelser fra interesserte om søknadsområdene

FTSOs styreleder Osman Çıralı, Fethiye varaordfører Oğuz Bolelli, İMEAK Chamber of Shipping Fethiye Branch President Şaban Arıkan, Fethiye Agriculture and Forestry District Manager, for å bestemme applikasjonsområdene før gjennomføringen av prosjektet 'Fethiye Underwater History Park' utarbeidet av FTSO. Et møte med Şaban Sarıkaya, TÜRSAB Western Mediterranean BTK President Özgen Uysal, FTOS Vice Chairman and ÇALIŞ-DER Chairman Mete Ay, Fethiye Underwater Association (FETSAD) President Bülent Taşan, Fethiye Tourism Information Office Manager Saffet Dündar and Fethiye dykking community representanter Redigert.

Den vitenskapelige rådgiveren for prosjektet var Prof. Dr. Introduksjonen av kunstige rev i Altan Lok, kunstig rev i verden og arbeid i Tyrkia, fordelene og ulempene med kunstige rev, gjorde informative presentasjoner om temaet effekten av fiske og dykketurisme. På møtet, der spørsmålene til deltakerne også ble besvart, ble meningene fra representantene for dykkermiljøet om områdene der prosjektet vil bli implementert mottatt.

Stedene som bestemmes ved å ta hensyn til meningene og forslagene som blir tatt opp til dagsordenen på møtet, vil bli markert på kartet og den vitenskapelige konsulenten for prosjektet, Prof. Dr. Det vil bli utarbeidet en mulighetsstudie for disse stedene under ledelse av Altan Lök. I mulighetsstudien; Egnetheten vil bli bestemt med hensyn til geografisk bunnstruktur og grunn, flora og fauna under vann, dykking, klarhet, bunnstrøm og vindretning, sjøtrafikk i regionen, intensitet av fiskeaktiviteter.

Armin

Rail Industry Show 2020

sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar