Mobilisering av slim startet i provinser som grenser til Marmarahavet

Slimemobilisering har startet i provinsene som grenser til Marmarahavet.
Slimemobilisering har startet i provinsene som grenser til Marmarahavet.

Etter rundskrivet sendt av departementet for miljø og urbanisering til de 7 provinsielle guvernørskapene og ordførerskapet, relevante departementer og ikke-statlige organisasjoner angående gjennomføringen av handlingsplanen for Marmarahavet, startet en mobilisering av slimhinner på kysten av Bursa, som i alle provinser med en kyst til Marmarahavet.

Med slimhinnen, som begynte å dukke opp ved bredden av Marmarahavet den andre uken i mars og snart oppslukte hele Marmara og farget havet lysebrunt, ble den lokale kampinnsatsen så langt omgjort til en regional handlingsplan. Etter den akutte handlingsplanen på 7 punkter som ble utarbeidet på møtet som ble holdt av ministeren for miljø og urbanisering Murat Kurum i Kocaeli sist søndag og deltok av guvernørene i 22 provinser, ordførere og det relevante institusjonsdirektoratet, ble det lansert en samtidig mobilisering av slimhinnene på alle Marmara kyster i dag. Bursa-delen av verkene startet av miljø- og urbaniseringsminister Murat Kurum fra Istanbul startet på kysten av Gemlik. Bursa-guvernør Yakup Canbolat, Metropolitan-ordfører Alinur Aktaş, Gemlik-ordfører Mehmet Uğur Sertaslan, AK-provinsens provinspresident Davut Gürkan og relevante institusjonsledere deltok på arrangementet for slimrengjøring.

Marmara er oss alle

Bursa Metropolitan kommunes ordfører Alinur Aktaş minnet om at Bursa har en kyst på 125 km til Marmarahavet i distriktene Gemlik, Mudanya og Karacabey og sa: “Denne skjønnheten er skjønnheten til Bursa, denne skjønnheten er Tyrkias skjønnhet. Global oppvarming vet du allerede. Vi har studier om klimaendringer. Det er mange dimensjoner som påvirker og utløser dette arbeidet, fra husholdningsavfall til termisk avfall, jordbruksavfall og industriavfall, uten å koble motivet til bare ett stoff. Dette er ikke noe å politiseres over. Marmarahavet er en verdi for oss alle. På dette punktet er Istanbul kanskje en av byene som utleder mest når det gjelder befolkning og omfang. Men hver av byene våre, store som små, har ansvar som faller på oss alle. Vi hevder at vi er en av de beste blant provinsene som har en kyst til Marmarahavet. Det er avstander vi må dekke i forhold til industrisektoren. Det er definitivt noen problemer vi mangler, "sa han.

Ikke bare overflaterengjøring

President Aktaş la vekt på at arbeidet som ble utført ikke skal oppfattes som bare overflaterengjøring, ”Vi har startet et rengjøringsdrag i dag. Men vi bør ikke glemme dimensjonene til denne virksomheten som påvirker den under havet. Akuttplanen på 22 punkter er et prosjekt som ikke bare er planlagt for i dag, men også for de neste 3 årene. Jeg vil takke alle som viste sensitivitet. Vi har alle de samme bekymringene og spenningen. La Marmarahavet være rent og vakkert, slik at våre mennesker enkelt kan svømme komfortabelt i havet og fiske. I tillegg har vi felles studier med Bursa Technical University og Uludag University. Vi jobber med å bruke mucilage både som gjødsel og for å forhindre dannelse. Måtte Allah aldri la oss møte slike problemer igjen. Jeg takker hjertelig ministeren for miljø og urbanisering og teamet hans for denne organisasjonen som fant sted under presidentens presidentskap.

7/24 rengjøring

Bursa-guvernør Yakup Canbolat sa at de har startet et arbeid som vil rense Marmarahavet fra slimhinne og vil bli utført døgnet rundt. Canbolat sa: “Vi håper at denne studien vil gjenopprette Marmara til sin tidligere naturlige tilstand og forvandle den til sitt naturlige liv. Vi ønsker alles innspill velkommen her. Vi forventer bidrag fra ikke bare kommuner og OIZ, men også alle borgere. For å forhindre forurensning er ikke bare et spørsmål om institusjoner. Det er et prosjekt som vil fortsette med deltagelse og støtte fra alle våre borgere på alle nivåer. Dette er et spennende prosjekt. For Marmara er vi alle glade for at Marmara vil komme tilbake til sitt naturlige liv. Regjeringen vår vil også tilby all slags støtte, fra organiserte industrisoner til behandlingsinfrastrukturen i kommunene våre, til andre fasiliteter. ”

Armin

sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar