En første i Tyrkia i Foça Karakum Beach

en første i Tyrkia på Foca Karakum-stranden
en første i Tyrkia på Foca Karakum-stranden
Abonner  


Utført av Dr. Implementeringsstudiene av TÜBİTAK-prosjektet om "Forskning av ernæringsregimer i sjøagurkdyrking" av Özge Buyurgan er utført på Karakum-stranden med støtte fra Foça kommune. Konsultert av Ege University Fisheries Faculty Prof. Dr. Resultatene av Baha Büyükışıks prosjekt er ganske tilfredsstillende.

Dr. Ozge Buyurgan; «Vi er nå i vekststadiet for larvene. Når prosjektet er fullført, vil sjøagurk (sjøaubergine) produksjon fra egg til voksen realiseres for første gang i Tyrkia.

Foça-ordfører Fatih Gürbüz, som besøkte prosjektområdet, ga Prof. Dr. Baha Büyükışık og Dr. Han fikk informasjon fra Özge Buyurgan.

I løpet av prosjektets varighet har det også som mål å øke bevisstheten om vannressurser og akvatiske skapninger ved å organisere informasjonsaktiviteter for barn i området. Disse arrangementene vil danne grunnlaget for et bærekraftig «Water Academy»-prosjekt som skal gjennomføres i Foça kommune.

Sjøagurker spiller en viktig rolle i å fjerne sjøslam. Det er etterspurt innen farmasøytisk, medisin, alternativ medisin og kosmetikk med sin anti-kreftfremkallende, blodfortynnende, bra for seksuelle sykdommer og afrodisiakum effekter.

Sjøagurker er svært verdifulle kommersielt. Det konsumeres intenst som en matkilde i Fjernøsten, og etterspørselen etter disse skapningene øker dag for dag. Vekten er omtrent 200 dollar og eksportpotensialet er ganske høyt. På grunn av overfiske går de naturlige bestandene tilbake og overskuddsetterspørselen kan ikke dekkes.

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar