Pirelli fullfører tester av 18-tommers Formel 1-dekk

Pirelli inc fullførte testene av formeldekk
Pirelli inc fullførte testene av formeldekk
Abonner  


Pirellis testprosess for de nye 13-tommers Formel 18-dekkene, som skal erstatte de eksisterende 1-tommers dekkene fra neste sesong, ble fullført på Paul Ricard-kretsen i Frankrike, med den siste våte dekktesten av Alpinteamet og sjåføren Daniil Kvyat.

Et intensivt forsknings- og utviklingsprogram, inkludert både innendørs og banetesting, ble gjennomført for å overgå til de nye lavprofildekkene, som representerer en teknisk revolusjon for mesterskapet på toppen av verdens motorsport. Sammenlignet med forrige generasjon 13-tommers dekk, startet designprosessen for 18-tommers dekk fra bunnen av. I denne prosessen har Pirelli -ingeniører revurdert og redesignet alle deler av dekket, fra profilen til konstruksjonen og sammensetningen. 18-tommers dekk ble testet på skinnene i 2021 dager i 28. Før programmet ble utsatt på grunn av COVID-19-pandemien, ble det gjennomført totalt 2019 dager med banetester med dekkene, inkludert testene i slutten av 2020 og begynnelsen av 36.

Utviklingen av de nye 18-tommers dekkene var en omfattende operasjon fra start til slutt. Over 10.000 timer med innendørs testing, over 5.000 timer med simulering og mer enn 70 praktisk talt utviklede prototyper, de resulterende 30 fysiske spesifikasjonene ble testet på banene av pilotene. Totalt ble det utført 4.267 turer og mer enn 20.000 kilometer ble tilbakelagt. På denne avstanden, som er omtrent halvparten av jordens omkrets, ble det brukt 1568 sett, tilsvarende 392 dekk.

Nesten alle lag og 15 piloter deltok i Pirellis testprogram, hvorav 19 var i mesterskapet. Pilotene spilte en kritisk rolle, hver med sitt eget unike perspektiv på forskjellige stadier av utviklingsprosessen. Denne verdifulle tilbakemeldingen har hjulpet Pirelli med å utvikle de nye dekkene trinn for trinn, med tanke på pilotens kommentarer og forventninger.

Mario Isola, F1 og Auto Racing Director

“Vi har fullført utviklingsprogrammet for de nye 18-tommers dekkene ved å gjennomføre den siste våte dekktesten. I fjor måtte vi totalreparere testprogrammet vårt på grunn av COVID-19-pandemien. Vi avlyste banetester for å fokusere på simuleringer, samt virtuell utvikling og modellering. Dette virtuelle skanningssystemet har hjulpet oss med å optimalisere antall produserte fysiske prototyper og gå tilbake til rullebanetester i 2021 dager i 28. Vi startet utviklingsprosessen med profilen før vi gikk videre til grunnstrukturen. Deretter konsentrerte vi oss om videreutviklingen av de fem deigene som vi skal homologere til neste år. Selv om testbiler har blitt brukt, har resultatene som er oppnådd så langt blitt oppnådd med bidragene fra pilotene som fremdeles konkurrerer i mesterskapet, noe vi finner svært viktig. Neste år vil vi også ha noen testdager, og om nødvendig vil vi kunne finjustere 2022 dekkene i henhold til de nye bilene. Når spesifikasjonen er godkjent av FIA, vil sjåførene få sjansen til å prøve de nyeste versjonene av 18-tommers dekk i testen som vil finne sted etter Abu Dhabi Grand Prix. Men vi må vente på neste års test før sesongen for å se disse dekkene i bruk på 2022 biler for første gang. "

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar