Minister Muş deltok på Tyrkia-De forente arabiske emiraters forretningsforum og KEK-møte

Minister Muş deltok på Tyrkia-De forente arabiske emiraters forretningsforum og KEK-møte
Minister Muş deltok på Tyrkia-De forente arabiske emiraters forretningsforum og KEK-møte
Abonner  


Handelsminister Mehmet Muş uttalte at det er i begge lands interesse å utdype de kommersielle og økonomiske forbindelsene mellom Tyrkia og De forente arabiske emirater (UAE) og sa: "Utviklingen av samarbeidet mellom Tyrkia og De forente arabiske emirater, samtidig som et eksempel for andre land i regionen, bidrar også til regional stabilitet. Jeg tror det er verdifullt i forhold til å kunne oppmuntre til det. sa. Muş deltok på Tyrkia-UAE Business Forum organisert av Foreign Economic Relations Board (DEIK) i Dubai.

Ved åpningen av møtet sa Muş at forretningsforaene gjorde det mulig for forretningsverdene i de to landene å komme nærmere, lære om hverandres aktivitetsfelt og utvikle nye samarbeid. Muş sa: "Jeg har full tro på at denne begivenheten vil åpne en ny side i forholdet vårt og ta den positive dialogen mellom oss et skritt videre. Jeg er ikke i tvil om at vi vil oppnå gode resultater når den sterke samarbeidsviljen til de to landene og det målbevisste arbeidet til våre forretningsfolk kommer sammen.» han sa.

Muş la merke til at det er en veldig estetisk arkitektur i UAE, og uttalte at andelen tyrkiske selskaper i denne estetiske arkitekturen og deres bidrag til metroen og mange store boligprosjekter gjør landet stolt. Muş uttalte at i tillegg til "Abu Dhabi Economic Vision 2030", reflekterer programmer som Dubai Industrial Strategy og Dubai XNUMXD Printer Strategy den brede visjonen til UAE i dag.

Muş understreket at Tyrkia har gjort store fremskritt på alle felt de siste 20 årene, og sa: "Fordi i 2020 ble vi det andre landet med den høyeste vekstraten blant G20-landene. Tyrkia er en eksemplarisk modell i regionen med sin kvalifiserte arbeidsstyrke, strategiske geografiske plassering, integrasjon med store markeder, spesielt EU, dypt forankret demokratikultur og transparente ledelsesstruktur. Det er i begge lands interesse at Tyrkia og De forente arabiske emirater, som har et betydelig potensial i regionen, utdyper sine kommersielle og økonomiske forbindelser på mange måter. Med tanke på Dubais reeksportkapasitet, er det åpenbart og nødvendig at vår bilaterale handel kan flyttes til høyere nivåer.» brukte setningene.

Muş påpekte at statsmennene og forretningsverdenen i de to landene kom sammen ved tre forskjellige anledninger, og gjorde følgende vurdering:

«Jeg tror at hver av disse hendelsene vil avdekke viktige muligheter for samarbeid mellom partene, og jeg håper at disse mulighetene vil bli brukt på best mulig måte. I tillegg tror jeg at utviklingen av samarbeidet mellom Tyrkia og De forente arabiske emirater er verdifull ved at den kan være et eksempel for andre land i regionen og samtidig fremme regional stabilitet. I 2020 økte handelsvolumet mellom Tyrkia og De forente arabiske emirater til tross for pandemiene og nådde 8,4 milliarder dollar. I år viser 10-måneders data at den positive trenden i vår bilaterale handel fortsetter. Vårt mål er å gjenerobre 2017-nivået på 15 milliarder dollar i den første fasen og forlate dette punktet på kort tid.»

"Vi fortsetter å tilby et trygt forretningsmiljø for investorer"

Muş bemerket at det totale investeringsbeløpet fra UAE til Tyrkia siden 2002 nådde 2020 milliarder dollar innen utgangen av 4,8, og bemerket at mens nesten 550 selskaper med UAE-kapital opererer i Tyrkia i dag, ønsker de å øke disse tallene til mye høyere nivåer i fremtiden.. Muş sa: "Vi inviterer dere, forretningsfolk fra De forente arabiske emirater, til å investere mer i landet vårt, som har en eksepsjonell plass både i vår region og i verden med sine investeringsmuligheter og potensial for mange forskjellige sektorer." sa.

Minister Muş uttalte at 12,6 prosjekter verdt 141 milliarder dollar har blitt utført av tyrkiske entreprenørselskaper i De forente arabiske emirater så langt, og sa: "Jeg håper selskapene våre vil gjøre mye større arbeid her i den kommende perioden. I tillegg til utenrikshandel, fortsetter vi å tilby et trygt forretningsmiljø for internasjonale investorer på grunn av våre nåværende investorvennlige retningslinjer. Dessuten har vår regjering mobilisert et omfattende sett med økonomisk politikk basert på stabilitet, disiplin og transformasjon.» han sa.

"Tyrkia har blitt en investeringsbase"

Muş uttalte at mens Tyrkia tar de nødvendige tiltakene for å bekjempe epidemien raskt, bemerket Muş at den private sektoren fortsetter å produsere med stor hengivenhet.

"Som et resultat av dette har landet vårt kommet i forgrunnen som et alternativ til Asia-Stillehavsgeografien, til tross for brudd i forsyningskjedene, og har blitt en favoritt investeringsbase for mange selskaper på global skala. Jeg vil gjerne uttrykke med glede at Tyrkia river og styrker sin posisjon som en sterk leverandør i verdenshandelen i dag. Med sin avanserte industrielle infrastruktur og erfaring, kvalifiserte menneskelige ressurser og fordelen med sin geografiske plassering, er Tyrkia en global produksjons- og eksportbase. Med innsatsen og besluttsomheten til våre forretningsfolk er Tyrkias eksport i mål om å nå 220 milliarder dollar ved slutten av året.»

Muş understreket at de som Tyrkia ønsker å ha en konstruktiv dialog med De forente arabiske emirater om kommersielle og økonomiske spørsmål, og sa at disse møtene også gjenspeiler den aktuelle viljen.

 "Vi vil gjerne delta i UAE-prosjekter"

Etter forretningsforumet deltok minister Muş på møtet i Joint Economic Commission (KEK) med Thani Ahmed Al Zeyoudi, UAEs statsminister for utenrikshandel.

I sin tale her sa Muş at representantene for de to landene holdt produktive møter innenfor rammen av JEC, og at i tillegg til de bilaterale handelsforbindelsene, problemene man møter i handelen og tiltakene som bør settes i verk for å løse disse problemene ble diskutert. Muş la merke til at et fremtidsrettet veikart har dukket opp i denne forstand, "I disse møtene ble samarbeidsspørsmål innen industri, energi, transport, helse, sivil luftfart, SMB, vitenskap og teknologi, landbruk og turisme også diskutert. Alle aspekter av våre bilaterale forbindelser har blitt diskutert.» brukte setningene.

Muş bemerket at disse møtene gir muligheten til å diskutere samarbeidet mellom land mer i dybden, og fortsatte som følger:

– Det er veldig viktig at vi er i konstant samråd. Samarbeid mellom våre land vil åpne nye horisonter for både våre regioner og våre land. Tett samarbeid mellom statlige myndigheter vil også oppmuntre våre forretningsfolk til å gjøre forretninger sammen. Vi tror at landet vårt kan bringe sin erfaring, spesielt innen entreprenørvirksomhet, til UAE-prosjekter. I denne forstand vil vi gjerne delta og bidra til UAE-prosjekter.»

Etter møtet ble KEK-protokollen signert.

Minister Muş møtte også økonomiminister Abdullah bin Touq Al Marri, samt UAE-minister Al Zeyoudi.

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar