Almaty flyplass åpnet for fly

Almaty flyplass åpnet for fly
Almaty flyplass åpnet for fly
Abonner  


Almaty lufthavn, som ble stengt av sikkerhetsgrunner om kvelden 5. januar under hendelsene i Kasakhstan, ble gjenåpnet for fly i dag. I første fase vil flyplassen betjene mellom klokken 08 om morgenen og 00 om kvelden.

TAV Airports styreleder Sani Şener sa: "Vi så med beklagelse på at de fredelige demonstrasjonene i Kasakhstan, som har en spesiell betydning for oss på grunn av våre historiske og kulturelle bånd, ble til voldshandlinger i de kommende dagene, til tross for positiv tilnærming til administrasjonen. Hovedinngangsporten til landets kommersielle og kulturelle hovedstad, Almaty lufthavn, som vi har operert siden mai, har også vært målet for voldshandlinger. I samarbeid med kasakhstanske myndigheter sørget vi for sikkerheten til våre passasjerer og ansatte. Da sikkerhetsstyrkene gjenopprettet orden, begynte vi å jobbe med å gjenåpne flyplassen for drift, og fra og med i morges åpnet vi flyplassen for flyvninger etter å ha innhentet nødvendige tillatelser. Vi tror på fremtiden til Kasakhstan, som er det største landet i Sentral-Asia både geografisk og økonomisk. Med normaliseringen av dagliglivet i landet vil flytrafikken raskt komme seg, sa han.

Med starten av flyvningene på Almaty flyplass, foretok flyselskapene Air Astana, Flydubai, Scat, Qazakair og Nordwind sine flyvninger om morgenen.

Almaty lufthavn, hjemmebasen til landets flaggselskap Air Astana, betjente 2021 millioner passasjerer i 6,1. Passasjertrafikken, som kom seg raskt til tross for pandemien, nådde 2019 prosent av 94.

Bek Air, SCAT Airlines og Qazak Air bruker også flyplassen som sine baser. Turkish Airlines og Pegasus har regelmessige direktefly mellom Istanbul og Almaty. Air Astana håndterer nesten halvparten av passasjertrafikken, mens THY rangerer først innen last.

Vær den første til å kommentere

Yorumlar