EMRA lanserer etterforskning for desembers strømregninger

EMRA lanserer etterforskning for desembers strømregninger
EMRA lanserer etterforskning for desembers strømregninger
Abonner  


EMRA vil undersøke klagene om at elektrisitetsprisene gjeldende fra 1. januar gjenspeiles på desemberregningene. Den aktuelle diskusjonen kom i forgrunnen etter at CHP Giresun-nestleder Necati Tığlı sendte et skriftlig spørsmål til presidentskapet for den tyrkiske store nasjonalforsamlingen som skal besvares av ministeren for energi og naturressurser, Fatih Dönmez.

CHP-nestlederen hevdet at elektrisitetstariffen laget i januar ble reflektert i regningene fra desember.

I sitt skriftlige spørreskjema sa Tığlı: "I henhold til klagene vi mottok, er det forstått fra måleravlesningstjenestene som ble igjen de første dagene av januar at disse forferdelige fotturene ikke er gyldige fra 1. januar 2022, men fra desember 2021 , forrige måned."

Energy Market Regulatory Authority (EMRA) president Mustafa Yılmaz kunngjorde at de fokuserte på desemberregningene, etter klagene som ble sendt til byrået om at elektrisitetstariffene gjeldende fra 1. januar ble reflektert på desemberregningene.

Yılmaz sa at detaljsalgsselskaper må beregne i henhold til antall dager mellom første lesedato og siste lesedato, "Detaljhandelselskaper vurderer for eksempel forbruket i henhold til hvor mange dager det er i desember, over gamle priser, og hvor mange dager det er i januar, må den beregne den nye tariffen ved å proporsjonere forbruket deretter. Hver forbruker betaler strømregningen i henhold til tariffen i måneden han bruker. Selskapet som bruker tariffen for en annen måned, må betale en høy pris." han sa.

Strømavgiftene ble økt med 52 prosent til 130 prosent, inkludert skatter og midler, i alle forbrukergrupper.

Vær den første til å kommentere

Yorumlar