Kan kryptovalutaer skape en ny digital økonomi?

Nayib Bukele, president i El Salvador
Nayib Bukele, president i El Salvador
Abonner  


Kryptovalutaer har vært i livene våre i lang tid. Det var imidlertid ikke i livene våre før det ble populært med lanseringen av Bitcoin i 2009. Første spørsmål for kryptonybegynnere hvordan kjøpe kryptovaluta. Så hva er egentlig Bitcoin og hvorfor tiltrekker det seg så mye oppmerksomhet? Sammen med mange andre kryptovalutaer har regjeringer i dag gått fra en ukjent form for kontanter til et alternativ de nå vurderer å ta i bruk.

Den eneste utfordringen med å forhindre at kryptovalutaer vokser og blir akseptert som en levedyktig vei for meningsfulle digitale transaksjoner, er at mange ser på dem som en mulighet for økonomisk svindel, som provisjoner og andre transaksjoner på det mørke nettet. Sannheten er at i det siste har mange svindlere, kriminelle og terrorister gjemt seg bak anonymiteten til kryptovalutaer for å utføre sine ulovlige aktiviteter.

Bitcoin for å hjelpe myndigheter

Imidlertid har innføringen av digitale valutaer i massehandel fått regjeringer og finansinstitusjoner til å iverksette tiltak for å dempe disse forbrytelsene. Prosessen med å ta i bruk kryptovalutaer mot massehandel har ikke vært lett, faktisk har mange regjeringer fortsatt sterke vilkår.

Slik er det ikke i det lille mellomamerikanske landet El Salvador. El Salvador ble det første landet i verden som legaliserte Bitcoin. Loven ble først foreslått av president Nayib Buechele, en tidligere forretningsmann og leder av det høyrepopulistiske partiet Nuevas Ideas. Den såkalte "Bitcoin-loven" vedtatt av landets lovgiver i juni 2021 vil tillate at kryptovalutaen kan brukes som offisiell valuta i det sentralamerikanske landet, sammen med amerikanske dollar.

El Salvadors Bitcoin-lov trer i kraft 7. september 2021. I tillegg var salvadoranere i stand til å laste ned regjeringens Chivo digitale lommebok, skrive inn sitt personlige nummer og motta $30 i Bitcoin. Regjeringen har opprettet et fond på 150 millioner dollar for å konvertere Bitcoin til amerikanske dollar. Nylig har El Salvador lagt til ytterligere 150 BTC til porteføljen deres.

Byrået sa at arbeidere som sender penger utenfor landet kan dra nytte av lavere transaksjonskostnader og understreket at pengeoverføringer i El Salvador utgjør 24 % av landets BNP.

I følge Bank for International Settlements (BIS) er gjennomsnittskostnaden for en grenseoverskridende pengeoverføring i en tradisjonell bank mer enn 10 %. Bare det å sende penger hjem koster 10 % av lønnen til arbeidere i utlandet. Til sammenligning, hvis salvadoranere sendte penger hjem med Strike, et fintech-selskap på toppen av Bitcoins Lightning-nettverk, ville gebyrene deres ligge på mellom 0 og 0,2 %, rene nettverksavgifter, uten gebyrer fra Strike. For å kunne bruke Lightening-nettverket må du ha Bitcoin og for dette hvor kan man kjøpe bitcoin og du må vite hvordan du kjøper Bitcoin.

Forenkling av operasjoner

Den tradisjonelle behandlingsmetoden er ikke lett. Det innebærer vanskelige og kjedelige byråkratiske prosedyrer. Du må for eksempel forholde deg til mellommenn som meglere, agenter, juridiske representanter og andre mellommenn som har som rolle å sørge for at transaksjonen skjer i samsvar med etablerte sikkerhetsstandarder.

Eliminerer mellommenn sammen med Bitcoin, Ethereum og all Blockchain-teknologi. Ved å ekskludere mellommannen blir transaksjoner enklere og det er mindre hodepine for de to involverte partene som prøver å finne ut hvem som er ansvarlig for visse prosesser.

Personvern i utvikling

En av hovedgrunnene til at folk unngår digitale transaksjoner er fordi deres personlige data kan bli kompromittert. Noen av de vanligste måtene å kompromittere denne informasjonen involverer hackere som får tilgang til data fra nettbutikker. Et annet aspekt ved dagens transaksjoner er at når du foretar en transaksjon som en bankoverføring for å betale for en vare, har agentene som er involvert i transaksjonen tilgang til hele transaksjonshistorikken din i transaksjonen.

Kryptovalutaer løser disse to personvernproblemene ganske enkelt. For det første, når du bruker en kryptovaluta, er børsen unik og du, kjøperen og selgeren, er de eneste som kjenner vilkårene. Den private digitale signaturen sporer transaksjonen tilbake til kilden, samtidig som den sikrer at identiteten din alltid er skjult. Derfor beskytter kryptovalutaer deg mer mot identitetstyveri enn andre digitale transaksjonsalternativer.

Reduksjon av gebyrer

Tradisjonelle finansielle transaksjoner involverer en rekke prosesser. Noen ganger kan en SWIFT-betaling gjøres med flere mellombanker som tar et gebyr for tjenesten. Dette resulterer noen ganger i svært høye transaksjonsgebyrer.

Kryptotransaksjoner gjør en god jobb med å holde disse kostnadene nede. Der er ikke avgiftene faste og avhenger av nettverksbelastning.

For å gi et eksempel, i en 2020-transaksjon av Bitfinex, en kryptovalutabørs, la de en betalingsordre på 8 161.500 BTC mellom adressene deres, verdt over 0.00010019 milliarder dollar i dag. Gebyret for denne overføringen var 5 BTC, eller omtrent $XNUMX.

Å hjelpe alle økonomier og myndigheter, forenkle og effektivisere transaksjoner slik vi kjenner dem i dag er bare noen av problemene kryptovalutaer kan løse. En interessant praksis er også desentraliseringen av det finansielle systemet og sentralbankenes mindre innflytelse på inflasjon og renter. Men det gjenstår fortsatt mye arbeid for å gjøre all denne massen levedyktig. Kan Bitcoin være den naturlige valutaen på internett? En interessant fremtid venter oss.

Vær den første til å kommentere

Yorumlar