Fordeler med å redusere stress på tennene dine

Fordeler med å redusere stress på tennene dine
Fordeler med å redusere stress på tennene dine
Abonner  


En av de største truslene mot tennene dine er sliping. Selv om tenner er laget for å tygge og male mat, kan ubevisst sliping eller sammenbiting av tennene skade tyggeflatene over tid. Det kan forårsake mikrosprekker i emaljen, gjøre tennene mer utsatt for forråtnelse, og til og med erodere cuspene på jekslene.

Dessuten kan tanngnissing forårsake hodepine, muskelsmerter og kjeveskader. I de fleste tilfeller innser ikke personer med bruksisme at de har et problem før tannlegen merker tegn på bruksisme på tannoverflatene under undersøkelsen.

Her er enda en grunn til å besøke tannlegen hver sjette måned. Forskere sier at stress eller sinne kan forårsake tanngnisning. En studie fra 2010 fant at personer med søvnbruksisme har større sannsynlighet for å ha problemer på jobb, dagligliv og fysiske problemer enn folk som ikke gnisser tenner.

Tannlege Pertev Kökdemir rådet pasienter med tanngnisningssymptomer til å finne måter å slappe av på. Å gå en tur og lære å meditere kan hjelpe mye. Han anbefaler også å unngå stressende eller frustrerende situasjoner hvis mulig. I tillegg sa tannlegen din at ved å lage en nattplakett kan tennene redusere skaden du har gjort.

Vær den første til å kommentere

Yorumlar