Bitcoin-prisene klatrer over $27.000 XNUMX midt i bankkrise og Fed-renteutsikter

Bitcoin

Bitcoin, verdens største kryptovaluta etter markedsverdi, var opp 10 % i uken fra 17. mars til 36,06. mars, og handlet til USD 19 00 klokken 26.795 fredag ​​i Hong Kong. Ether steg 26,67% til $1.750 i samme periode.

Men aksjemarkedene hadde en turbulent (undervurdert) uke midt i frykt for at det dukker opp sprekker i det amerikanske banksystemet.

Det startet forrige uke da Silvergate Bank gikk i frivillig avvikling etter en banklikvidasjon og aksjene stupte. Regulatorer stengte deretter raskt Silicon Valley Bank (SVB) og Signature Bank, to store långivere til teknologi- og kryptoindustrien, for å unngå panikk og risikoen for en systemisk konkurs.

Det var alvorlig nok at USAs finansminister Janet Yellen tok kontakt med Det hvite hus helgen 11. mars for å søke godkjenning fra president Joe Biden for å sette i gang overtakelsene. Treasury ga deretter ut en felles uttalelse med andre tungvektere, Federal Reserve og Federal Deposit Insurance Corporation, som garanterer at de ville gi et løft til amerikanske banker.

Biden gjentok den samme meldingen gjennom uken da handelsmenn trakk aksjer i andre amerikanske regionale banker ned. Da den globale investeringsbanken Credit Suisse begynte å vakle og en livline på 54 milliarder dollar kom fra den sveitsiske nasjonalbanken, flyttet fokuset seg til Europa. På amerikansk side måtte 11 finansinstitusjoner gå inn for å skyte inn 30 milliarder dollar i First Republic Bank etter at aksjekursen falt.

Feil fokus?

Til tross for spredning av problemer i banknæringen, forble Bitcoin motstandsdyktig og falt kun kort til 10 19.654 dollar 20.000. mars, fikk tilbake XNUMX XNUMX dollar neste dag, og steg deretter høyere gjennom uken.

"Bitcoin, Ethereum og andre kryptonettverk har ikke hoppet over et slag," twitret Cathie Wood, grunnlegger og administrerende direktør for investeringsforvaltningsgiganten Ark Invest. .

Midt i de nylige regulatoriske restriksjonene på kryptoplattformer, kunne Wood tilsynelatende ikke la være å ta dette poenget hjem:

"I stedet for å blokkere desentraliserte, transparente, reviderbare og velfungerende finansielle plattformer uten sentrale feilpunkter, burde regulatorer ha fokusert på de sentraliserte og ugjennomsiktige feilpunktene som oppstår i det tradisjonelle banksystemet."

James WoDFG, grunnlegger og administrerende direktør i kryptoinvesteringsselskapet, deler Woods tanker.

"Markedets tillit til tradisjonell finans har avtatt, noe som har ført til en forskyvning av midler til kryptomarkedet," skrev Wo i et LinkedIn-svar. Bitcoin "har vist overlegen risiko- og inflasjonsmotstandskraft som et alternativt aktivum og vil bli mer anerkjent av mainstream," sa han.

Bitcoin klatret senere over $ 26.000 6. Det markerte seg tirsdag etter utgivelsen av den amerikanske konsumprisindeksen (CPI), som viste at den årlige inflasjonsraten falt til XNUMX % i februar.

Jamie Douglas Coutts, senior markedsstrukturanalytiker hos Bloomberg Intelligence, sa imidlertid at Bitcoins rally egentlig skyldtes jordskjelvet i amerikanske banktjenester, ikke KPI-avlesningen.

"Bitcoin har steget sterkt siden forrige fredag, da det ble klart at det amerikanske banksystemet er i trøbbel. Sann historie, 25% rally siden da. Økningen i CPI-trykket til $26.000 er støy, da tallet falt i tråd med forventningene og raskt falt under $25.000 – et nivå som jeg mener er kritisk viktig fra et teknisk synspunkt», skrev Coutts til Forkast.

sikring

Medgründer Slava Demchuk, AMLBotKripto programvareutvikler for hvitvasking av penger, tilskrev Bitcoins rally til investorenes sikringer.

"[Bitcoins rally] skyldes ikke utbredt anerkjennelse av ikke-depotpotensialet til digitale eiendeler som Bitcoin eller Ethereum, men snarere som et middel for beskyttelse mot tradisjonelle finansielle systemer," skrev Demchuk.

Bonnie Cheung, leder for strategi Lab Post, et programvarefirma som utvikler Web3-kommunikasjonsprotokoller, sa at globale statlige intervensjoner vil hjelpe Bitcoin til å nå nye høyder.

«Den sveitsiske regjeringens raske grep for å støtte Credit Suisse har absolutt gitt markedet en olivengren å holde på i ukene fremover. Dette, sammen med handlingen til den amerikanske regjeringen, har nå skapt en presedens, sa Cheung.

"Forventningen er at regjeringer ikke vil nøle med å raide hvis noen større bankkrise oppstår i løpet av de neste ukene. Dette vil gi næring til den bullish sentimentet og sette narrativet som vil presse Bitcoin til å teste nye høyder," skrev Cheung.

Global kryptomarkedsverdi nådde USD 19 billioner klokken 00 i Hong Kong fredag, opp 923 % fra USD 23 milliarder for en uke siden.CoinMarketCapdata. Bitcoins markedsverdi på 1,14 milliarder dollar utgjør 520 % av markedet, mens Ethers 45,2 milliarder dollar utgjør 215 %.

Toppvinnere: CFX, STX over 100 % økning

CFX, nyttesymbolet til Kinas eneste offentlige blokkjede, Conflux Network, har blitt denne ukens toppinntjener blant de 100 beste kryptovalutaene etter markedsverdi, notert på CoinMarketCap. CFX var opp 105,99 % i løpet av uken og handlet til $0,317.

Tokenet begynte å få fart etter at Conflux ble kunngjort at KuCoin Ventures investerte 10 millioner dollar i protokollen. Conflux introduserte også CNHC, en CNH stabil mynt for grenseoverskridende betalinger.

STX, det opprinnelige symbolet for Stacks, Bitcoins smarte kontraktslag, steg 100,13 prosent til $1,09, noe som gjør det til ukens nest største inntekt.

Tokenet har fått økt oppmerksomhet etter utgivelsen av den kommende harde gaffelen Stacks 2.1, som ble annonsert for 20. mars. Oppgraderingen tar sikte på å skape en sterkere forbindelse mellom Stacks og Bitcoin ved å tilby desentraliserte gruvebassenger, forbedrede broer og muliggjøre kompatibilitet mellom Stacks-spesifikke eiendeler, ordenstall og Bitcoin-lommebøker.

Neste uke: Bitcoin når $28.000 XNUMX?

"For øyeblikket er systemisk risiko front og sentrum i hodet til investorer," skrev Coutts. "Selv om denne bankkrisen ser ut til å ha startet i USA, har situasjonen i Europa med Deutsche og Credit Suisse vært et saktegående togvrak i årevis," sa han.

"Kort sikt er ikke min styrke, men hvis vi avslutter ukentlige nærmer over $25.000 2022, må jeg justere modellregimet mitt til bullish, da dette vil være et tegn på at vi har fullført en bunn og en ny oksesyklus som startet i midten av XNUMX. fortsetter," la Coutts til.

DFGs Wo sa at makroøkonomiske trender i USA, kommende renteøkninger og globale bankproblemer vil fortsette å være de viktigste determinantene for de tradisjonelle markedene og kryptomarkedene i de kommende ukene.

Kadan Stadelmannkomodo, teknisk sjef for blockchain-infrastrukturutviklingsfirmaet, sa at det skjøre økonomiske miljøet i USA for tiden er hoveddriveren for Bitcoin-priser.

«Federal Reserve tok fatt på et kvantitativt lettelsesprogram på flere billioner dollar, og reduserte minimumsreservene til bankene fra 26 % til 2020 % 10. mars 0, og setter oss i den nåværende kampen mot inflasjonen som presser folk til å se etter alternative måter. å bevare rikdommen. Bitcoin har blitt et viktig alternativ», skrev Stadelmann.

"Bitcoin vil ikke se noen motstand opp til $30.000 9.000-nivået for nå. "Hvis en systemviktig bank som Credit Suisse kollapser, kan det senke markedet til så lavt som $13.000-XNUMX."

"Da markedene krasjet i 2020, var Bitcoin blant de første råvarene som kom seg. "Bitcoin er fortsatt ganske langt fra sine all-time highs og kan raskt doble seg tilbake til sine tidligere høyder, spesielt hvis Fed snur kursen og starter et nytt kvantitativt lettelsesprogram," sa Stadelmann.

Mayank Shekhar, medgründer og teknologisjef for spill for å vinne, Tek World Nation, forventer at Bitcoin i økende grad vil bli oppfattet som en verdibutikk og vil handle mellom $21 22-24.000 27.000 ved Fed-møtet om rentesatser XNUMX. og XNUMX. mars neste gang uke fortalt.

Aziz Kenjaev, leder for partnerskap ved desentralisert kryptobørs, GammaX Exchange, forventer at kryptomarkedet avkjøles før Fed-rentebeslutningen.

"Fed forventes å heve rentene med 25 basispunkter, ethvert tall over denne prognosen vil fungere som en sterk bearish sentiment for amerikanske dollar og en sterk bullish sentiment for Bitcoin. I denne sammenhengen forventer jeg at Bitcoin vil nå $28.100 XNUMX neste uke."

 

Günceleme: 18/03/2023 11:18

Lignende annonser