I hvilke provinser er munn- og klovsykdom observert i Tyrkia?

Landbruks- og skogbruksdepartementet lyser ut tiltak for saftsykdom
Munn-og klovsyke

Tiltakene som gjøres på grunn av at munn- og klovsyken sprer seg over hele landet, utvides. 215 landsbyer i Zonguldak ble satt i karantene på grunn av munn- og klovsyke hos dyr. Men i hvilke provinser og distrikter ble munn- og klovsyke sett?

Munn- og klovsyke ble påvist hos dyr som kyr, sauer og geiter i fjøs og fjøs i distriktene Ereğli, Alaplı, Kozlu, Gökçebey og sentrale landsbyer i Zonguldak. Som et sikkerhetstiltak ble Devrek-distriktet inkludert i dekningen og totalt 215 landsbyer ble satt i karantene. Provinsdirektoratet for landbruk og skogbruk startet vaksinasjonsstudier i regionene der sykdommen er sett.

Eastern Anatolia Livestock Market, Europas største dyremarked i Erzurum, ble stengt på grunn av SAT-2 type munn- og kløvevirus.

Ertan Ağtürk, underdirektør for det tyrkiske munn- og klovinstituttet tilknyttet Landbruks- og skogbruksdepartementet, uttalte at de produserer gjennomsnittlig 2 millioner 500 doser vaksine hver uke og at de vil fullføre vaksinasjonsarbeidet innen 20. april.

Hva er munn- og klovsykdom?

Munn- og klovsyke er en virussykdom hos dyr med hovdyr. Det er populært kjent som en tallerken eller en dabak. Det er en virussykdom som kan sees hos alle klovdyr, tamme eller ville, forårsaker død hos svake og unge dyr under kroniske tilstander, og forårsaker generelt tap av kjøtt, melk og arbeidskraft. Det er blant sykdommene som må rapporteres av Landbruks- og skogbruksdepartementet i Tyrkia. Selv om dødeligheten av sykdommen er lav, har den høy sykelighet. Dette betyr: Selv om det ikke er dødelig, sprer det seg raskt i flokken eller i området. Selv om det regnes som en zoonose, er overføring til mennesker ekstremt sjelden.

Günceleme: 16/03/2023 10:22

Lignende annonser