Den 13. internasjonale nivåkryssingsdagen blir avholdt 10. juni

internasjonal kryssbevissthetsdag vil bli avholdt i juni
internasjonal kryssbevissthetsdag vil bli avholdt i juni

Den 13. internasjonale nivåbevissthetsdagen (ILCAD) blir feiret 10. juni i regi av International Union of Railways (UIC).

Til tross for den nåværende situasjonen har UIC og ILCAD-partnere besluttet å holde liv i denne verdensomspennende kampanjen i 2021. Som i 2020 vil ILCAD-hovedkonferansen, arrangert av Network Rail på York National Railroad Museum, og som opprinnelig ble oppfattet som et ansikt til ansikt-arrangement, avholdes online.

På grunn av suksessen med tidligere nettkonferanser som ble holdt på engelsk og spansk i 2020, vil konferansen holdes på engelsk, spansk og fransk for å utvide rekkevidden og omfanget til å dele det fremragende arbeidet som er gjort av jernbane- og veimyndigheter over hele verden. Mer informasjon på et senere tidspunkt http://www.ilcad.org vil bli publisert kl.

Siden sikkerhet er sentralt i jernbaneaktivitet, har UIC besluttet å spre meldinger om sikkerhetsbevissthet mer enn noensinne 10. juni gjennom innlegg på sosiale medier, pressemeldinger og plakater som deles med ILCAD-partnere.

Selv om jernbane- og veitrafikken har redusert betydelig i løpet av de forskjellige portforbudene i mange land rundt om i verden, er det dessverre rapportert om mange havarier og omkomne ved planoverganger. I noen tilfeller, siden livsstilen har endret seg med “arbeid hjemmefra”, har andre begynt å bruke planoverganger. Noen land, inkludert Storbritannia, har sett en økning i antall nestenulykker med disse nye brukerne.

Når slutten av portforbud og togtall begynner å komme seg, og igjen nærmer seg normale nivåer, er det en risiko for økt krasj og omkomne, særlig ettersom sjåfører og fotgjengere nylig har blitt vant til å ha langt færre tog som krysser planoverganger.

Uten å beklage brukerne, er det forstått at folk kan bli forstyrret eller distrahert i løpet av denne vanskelige perioden, for eksempel arbeid, skole, barnepass, stadig skiftende helseregler, søvnproblemer, etc. Det er viktig å akseptere at de kan være stressende av forskjellige årsaker.

Ulykker kan oppstå ved planoverganger fordi noen brukere bevisst bestemmer seg for å krysse ved ikke å følge grunnleggende sikkerhetsregler og veiregler når barrierer er stengt eller lys blinker. Eller det kan være fordi de blir distrahert eller ikke følger med, eller de har det travelt med å ta toget, dra på en date eller avgi barna på skolen. Konsekvensene av upassende avgjørelser tatt til feil tid kan være dramatiske og i noen tilfeller forårsake alvorlig personskade eller død.

Temaet til ILCAD 2021 er “Distraksjon dreper!” Slagordet er distraksjon.

I en ideell verden ville det ikke være planoverganger. I følge UIC Safety Database estimater er det imidlertid en halv million planoverganger over hele verden. Derfor er det veldig viktig for brukere som krysser jernbanene gjennom dette grensesnittet å overholde veireglene og ta hensyn til veiskiltene, signalene og hindringene som er der for å beskytte dem. Fotgjengere og syklister blir like mye berørt som trafikantene.

98% av kjøretøykollisjoner ved planoverganger er forårsaket av bevisst eller utilsiktet brudd på trafikkreglene. Kjørefeil kan være forårsaket av distraksjon så vel som fart. Antall kollisjoner med sårbare brukere som fotgjengere og syklister øker i noen land. Noen ganger krysser brukerne med lukkede barrierer og lys blinker, eller i noen tilfeller kolliderer med et andre tog som kommer fra motsatt retning etter at det første toget har passert. De kan ha på seg hettegenser eller ørepropper som hindrer dem i å se eller høre toget som nærmer seg. Noen brukere er løpere eller syklister som har det travelt, mens andre inkluderer eldre som regelmessig bruker kryss og ikke lenger tar hensyn til deres potensielle risiko.

ILCAD eksisterer for å levere grunnleggende sikkerhetsmeldinger til så mange mennesker som mulig.

Armin

sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar