Energieffektivitet tar det første skrittet for en karbonfri økonomi

Energieffektivitet tar det første skrittet for en karbonfri økonomi
Energieffektivitet tar det første skrittet for en karbonfri økonomi
Abonner  


De skiftende forholdene med virkningen av global oppvarming påvirker hele verden dag for dag. Når Tyrkia jobber med klimakrise for en bærekraftig verden, går Tyrkia inn i en ny æra med Paris-klimaavtalen.

Entek Elektriks daglige leder Bilal Tuğrul Kaya understreker at det er uunngåelig for alle interessenter å handle samtidig og i fellesskap for at Tyrkia skal oppfylle sin karbonfrie økonomiagenda og forpliktelsene i Paris-klimaavtalen. Med den økende etterspørselen etter energi vil hele verden står overfor ulike scenarier innen energi. Med effekten av global oppvarming er det en nedgang i produksjonen av vannkraft- og vindkraftverk. I deres fokus sliter hele verden med klimakrisen. Entek Elektriks daglige leder Bilal Tuğrul Kaya uttaler at i tillegg til tiltakene som myndighetene har tatt, må industrimennene selv mobiliseres i sine energieffektiviseringsinvesteringer.

"For en karbonfri økonomi må vi gå fra mikro til makro"

Med henvisning til den nylige økningen i drivstoff- og råvarepriser sa Bilal Tuğrul Kaya: "Hovedmålet er å møte den økende energietterspørselen, og samtidig kontrollere denne økningen med energieffektivitet og nye teknologier. Hvis vi ønsker å produsere resultater for en karbonfri økonomi, må vi gå fra mikro til makro, sier han.

"Trinnene som skal tas av industrimennene er veldig viktige"

Kaya uttalte at med klimaavtalen fra Paris vil den karbonfrie økonomien finne mer plass på Tyrkias agenda; «Med denne avtalen er vi som land forpliktet til å holde den globale temperaturstigningen under 2 grader. På COP26 ble det avslørt at 1,5 grader ikke lenger er mulig med de målene landene presenterer, men 1,8 grader kan likevel nås. Dette fører med seg en besluttsomhet av stor betydning. Her er tiltakene våre industrimenn skal ta like viktig som tiltakene som skal tas av publikum. Effektivitetsinvesteringer vil støtte Tyrkias forpliktelse med felles handling fra alle interessenter.»

Ytelsesbaserte kontrakter for en karbonnøytral økonomi

Understreker at energieffektivitet og på stedet (distribuert) energiinvesteringer som skal gjøres gjennom ytelsesbaserte kontrakter er kritiske både når det gjelder besparelser og når det gjelder karbonfri økonomi; "Som Enspire Creative Energy Solutions har vi som mål å produsere resultater for en karbonfri økonomi. For å sette en stopper for klimakrisen er det fremtredende at hver fabrikk som produserer ikke bare gjør energieffektivitet og energiinvesteringer på stedet, men også gjør den karbonfri eller lavkarbon. I denne jakten ønsker vi å introdusere ytelsesbaserte kontrakter til våre industrimenn og produsenter, som spesifikt retter seg mot løsninger inkludert finansiering. Prestasjonsbaserte kontrakter bidrar til bedrifter ved å flytte ressursene sine til andre områder de trenger ved å finansiere seg selv, takket være besparelsene i energikostnadene til bedrifter.

"Økende etterspørsel bør balanseres med investeringer i energieffektivitet"

Kaya understreker at den økende etterspørselen i industrien bør balanseres med energieffektivitet og på stedet (distribuert) energiproduksjonsinvesteringer; «Realiseringen av disse investeringene med ytelsesbaserte kontrakter er svært viktig i forhold til forpliktelsene i Paris-klimaavtalen. Nå åpner ikke bare effektivitetsagenda, men også karbonfri effektivitet. Vi går inn i en periode der det vil være uunngåelig for alle interessenter å handle samtidig og i fellesskap. Prestasjonsbaserte kontrakter vil fremstå som et av de viktigste investeringsverktøyene i denne perioden.»

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar