Hvordan skal barn med autisme mates?

Hvordan skal barn med autisme mates?
Hvordan skal barn med autisme mates?
Abonner  


Üsküdar universitet, Fakultet for helsevitenskap, Institutt for ernæring og kosthold. Fakultetsmedlem Pınar Hamurcu delte viktig informasjon om ernæringen til barn med autismespekterforstyrrelse.

Det antas at det er 550 tusen personer diagnostisert med autisme og rundt 0 tusen barn i aldersgruppen 14-150 år i Tyrkia. Eksperter oppgir at forekomsten av autisme er 3-4 ganger høyere hos gutter enn hos jenter, og at barn med autisme har en tendens til å spise mer enn friske barn. Eksperter deler kostholdsalternativene som kan brukes ved å understreke at personer med autisme opplever mange vitamin- og mineralmangler som et resultat av at tarmen deres er ekstremt gjennomtrengelig og er veldig selektive i ernæringen.

Üsküdar universitet, Fakultet for helsevitenskap, Institutt for ernæring og kosthold. Fakultetsmedlem Pınar Hamurcu delte viktig informasjon om ernæringen til barn med autismespekterforstyrrelse.

Dr. Foreleser Pınar Hamurcu sa at Autism Spectrum Disorder (ASD) er definert av American Psychological Association som "en nevroutviklingstilstand som oppstår i tidlig barndom, preget av begrenset og repeterende atferd i verbal og ikkeverbal kommunikasjon (atferdsmessige) og interesseområder".

54 av 1 barn har autismespekterforstyrrelse

Opplyser at data fra Centers for Disease Control and Prevention (CDC) rapporterer at 54 av 1 barn i skolealder verden over i dag, er autismespekterforstyrrelser. Fakultetsmedlem Pınar Hamurcu sa:

«Forekomsten av autisme er 3-4 ganger høyere hos gutter enn hos jenter. Innenfor omfanget av Tyrkia 2015 Autism Screening Project ble 44 av 45 barn funnet å være i risikogruppen. Autismeplattformen antar at det i dag er 4 tusen personer diagnostisert med autisme og rundt 605 tusen barn i aldersgruppen 550-0 år. Når foreldre, søsken og nære slektninger til individer med autisme tas i betraktning, nevnes mer enn 14 millioner individer som er rammet av autisme i Tyrkia. Selv om det ikke er sikkert, er oppfatningen om at genetiske faktorer er effektive ved autisme dominerende. I tillegg opplyses det at miljøfaktorer som virus, stråleeksponering og bruk av rusmidler også er effektive. I tillegg antas hjernens følsomhet for giftige stoffer og prenatal eksponering også å være assosiert med autisme senere i livet.

Spesiell mat bør tilberedes for barn med autisme

Hamurcu sa at barn med autisme har en tendens til å spise mer enn friske barn, "Denne situasjonen har nylig blitt et fremtredende tema i litteraturen om ernæringsmessige atferdsproblemer. Litteraturen viser at barn med autisme avviser mange matvarer, trenger spesielle spiseverktøy, krever spesiell mattilberedning, har en svært snever matpreferanse og unik ernæringsatferd. Det rapporteres at de vanligste ernæringsproblemene hos disse barna er matvegring og begrenset matrepertoar, og denne situasjonen er forbundet med sensoriske problemer. Mens lignende ernæringsproblemer forsvinner med alderen hos barn med normal utvikling, fortsetter problemet å øke hos barn med autisme." sa.

De mangler vitaminer og mineraler

Dr. Foreleser Pınar Hamurcu snakket om ulike behandlingstilnærminger innen ernæringsstøtte som følger:

Glutenfri-kasein-fri diett

Korn og produkter, som har en viktig plass i ernæringen, er utelukket fra kosten ved enkelte sykdommer på grunn av gluteninnhold. Et glutenfritt kosthold uten hvete, rug, bygg og noen ganger havre, som er det eneste behandlingsalternativet for cøliaki, brukes også hos personer med diagnosen autisme. I tillegg, på grunn av kaseinet i melk, antas det at å fjerne all melk og meieriprodukter som ost, yoghurt og kjernemelk fra kostholdet til personer med autisme vil være effektivt.

I en studie utført i 2012 ble 293 barn med autisme og deres familier inkludert i studien og 223 barn som deltok i studien fikk en helt kaseinfri/glutenfri diett, mens 70 barn fikk en delvis diett. Det ble bestemt at barna hvis gluten og kasein var fullstendig begrenset etter dietten hadde en reduksjon i gastrointestinale symptomer, matallergier, følsomhet for mat og forbedringer i deres psykologiske og sosiale atferd sammenlignet med den delvis begrensede gruppen.

Ketogen diett

Selv om forholdet mellom autisme og epilepsi blir sett på som komplekst, viser studier at individer med ASD er 3 – 22 ganger mer utsatt for epilepsi sammenlignet med normale individer. Den ketogene dietten, som er definert som en terapeutisk metode for å redusere antall og alvorlighetsgrad av epileptiske anfall, er rapportert å ha en positiv effekt på mental tilstandsrelatert atferd og hyperaktivitet. Mens fett gir mesteparten av energien i det ketogene kostholdet, er protein minimumsdelen av det daglige behovet og karbohydrater er sterkt begrenset.

I den første studien på dette emnet ble 4 barn med ASD mellom 10 og 30 år brukt John Radcliffe-dietten, som er en modifisert versjon av den ketogene dietten, med 6 ukers mellomrom, og en normal kontrolldiett i 4 uker. , i 2 måneder. Av de 18 barna som hadde overholdt dietten ved slutten av studien, viste 10 moderat eller signifikant atferdsforbedring i henhold til 'Childhood Autism Rating Scale'-score.

Spesiell karbohydratdiett

Mens komplekse karbohydrater er begrenset i kostholdet, er enkle karbohydrater helt utelukket. Meningen er at Spesialkarbohydratdietten har en positiv effekt på ulike sykdommer som irritabel tarm (IBS), cøliaki og autisme.

Formålet med denne dietten er å kontrollere den skadede tarmveggen og bakterieveksten, begrense hvilke typer karbohydrater som tarmpatogener lever av, og dermed gjenopprette tarmfloraen. Kostholdet oppmuntrer til bruk av fermentert mat, spesielt hjemmelaget yoghurt og probiotika. Mens stivelse er forbudt, består den hovedsakelig av kjøtt, kylling, fisk, egg, grønnsaker, frisk frukt, nøtter og oljefrø. Dietten begynner med begrenset næringsinntak og økes gradvis etter hvert som tarmkanalen gror.

Feingold Diet

Fenol er en organisk forbindelse som finnes naturlig i salisylater og kan produseres kunstig. Fenoler brukes som farge- og konserveringsmiddel tilsetningsstoffer. Det er rapportert at disse mattilsetningsstoffene kan forårsake hyperaktivitet hos barn.

Det antas at fjerning av disse matvarene som inneholder fargestoffer og konserveringsmidler eller matvarer som inneholder naturlige salisylater som tomater fra kostholdet til autistiske barn på grunn av defekten i fenolsulfidtransferase-enzymet (PST) har en positiv effekt. Av denne grunn bør matvarer som inneholder fargestoffer, smakstilsetninger, konserveringsmidler og søtningsmidler fjernes fra kostholdet og matvarer som inneholder vanlige reaktive salisylater som mandler, epler, aprikoser, jordbær, agurker, karri og lignende krydder og druer, rosiner, appelsiner, honning, fersken, paprika og tomater bør utelukkes Begrensning av mat anbefales også.

Candida kroppsøkologisk diett

"Candida Albicans" er en gjærlignende sopp som kan forårsake infeksjoner, spesielt hos immunkompromitterte individer. Overvekst av Candida har vært assosiert med problemer som konsentrasjonssvikt, aggresjon og hyperaktiv atferd sett hos barn med autisme, og kan også forekomme med hodepine, mageproblemer, gasssmerter, tretthet eller depresjon. Candida Body Ecology Diet, for å forhindre spredning av Candida, for å støtte helsen til tarmen og for å opprettholde syre/basebalansen; Den inneholder lett fordøyelig, fermentert mat med eller uten lav surhet, lite sukker og stivelse og andre solide ernæringsanbefalinger. Rå surkål og andre dyrkede grønnsaker inneholder mange fermenterte matvarer, for eksempel kefir og yoghurt laget med ikke-animalsk melk. I tillegg til å være glutenfri, er den risfri, maisfri og soyafri. Bare noen få matvarer som quinoa, hirse, full hvete og amaranth er tillatt i kosten.

Eliminer allergidietter

Matfølsomhet oppstår ofte hos personer med autisme på grunn av abnormiteter i fordøyelses- og immunsystemet. Ufordøyde karbohydrater eller aminosyrer får gunstige bakterier i tarmen til å reagere på disse elementene. Av denne grunn anbefales det å fastslå problemet ved å utføre de nødvendige testene for matallergi eller intoleranse, eller det anbefales å fjerne den mistenkte maten fra kostholdet i 2 uker og observere allergiske symptomer når samme mat legges til maten. diett igjen. Matvarer som skal utelukkes fra kostholdet inkluderer melk, hvete, soya, egg, peanøtter, nøtter, fisk og skalldyr.

lav oksalat diett

Det antas at hyperoksalemi og hyperoksaluri kan spille en rolle i patogenesen av autisme. I en studie utført for å undersøke oksalatmetabolismen hos barn med ASD, ble oksalatnivåene målt 2.5 ganger høyere i urinen og 3 ganger høyere i plasma enn i kontrollgruppen hos barn med ASD. Mat som er rik på oksalat (spinat, kakao, svart te, fiken, sitronskall, grønne epler, sorte druer, kiwi, mandariner, jordbær, havre, hvete, hirse, peanøtter, cashewnøtter, hasselnøtter, mandler, blåbær) er lav i kostholdet Det er en oppfatning at det kan være fordelaktig å gi det i store mengder.

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar