Med sin tale på jordskjelvverkstedet er İmamoğlu Channel Murder Project

imamoglu kanal snakket i jordskjelv Calistayin istanbul drapsprosjekt
imamoglu kanal snakket i jordskjelv Calistayin istanbul drapsprosjekt

Ordføreren i Istanbul Metropolitan Municipality Ekrem İmamoğlu, som snakket på jordskjelvverkstedet i Istanbul, ble tildelt prosjektet Channel Channel. Imamoglu påpekte at Canal Istanbul ikke bare er et sjøtransportprosjekt at prosjektet inkluderer risikoer som kan endre byens økologiske balansesystem både på land og til sjøs.

Am Lakes, bassenger, landbruksarealer, naturtyper, grunnvannssystem og hele transportsystemet i byen er kritisk berørt av prosjektet. Bortsett fra ødeleggelsen av jordbruksland, vil øya dannes mellom Istanbul-stredet og den nye kanalen som skal åpnes, en situasjon med fengsling av en befolkning på 8 millioner dukker opp. Med dette freak-prosjektet vil 8 millioner bli fengslet i jordskjelvrisikosonen i landet. ” İmamoğlu påpekte at mange attraksjonssentre, byer, fabrikker, skoler og arbeidsplasser kan skapes med pengene som skal brukes på Kanal i Istanbul, og sa: En annen sak at millioner av borgere på sultegrensen kan brukes i sine egne byer og landsbyer. Oppsummert er dette prosjektet ikke engang et svikprosjekt for Istanbul. Det er offisielt et drapsprosjekt. Det er et unødvendig katastrofeprosjekt for Istanbul. Når dette prosjektet er ferdig, vil Istanbul være ferdig ..

"Jordskjelvverkstedet", som omhandler jordskjelvspørsmålet, en av de største katastrofene foran Istanbul, begynte på Istanbul Congress Center. Tayfun Kahraman, leder for avdelingen for jordskjelvrisikostyring og forbedring av byer, Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) holdt den første talen på verkstedet som vil bli holdt mellom desember 2 og 3 desember. Kahraman, den gang mikrofonen Ekrem İmamoğlu IMM president, Istanbul, på grunn av bosetningene som ble berørt av en av verdens mest risikable jordskjelvfeilelinjer ble etablert på de stressede. I dette verkstedet sa İmamoğlu at de kom sammen for å lage et klart veikart over byen. Imamoglu sa at i det siste fungerte ikke ting i det hele tatt eller fungerte ikke som de skulle, gerekti Det er selvfølgelig forskjellige grunner til at ting har stoppet opp eller stoppet opp. Men den viktigste grunnen er ikke "Vi", men "jeg" er ledelsesformen, "jeg vet" tilnærming er anlay Forståelsen av nasjonens stemme og vilje. Siden dagen vi kom til administrasjonen la vi derfor til rette for en ledelse som skulle mobilisere det vanlige sinnet. Vi begynte å gjennomføre workshops om alle livsområder og ethvert behov i Istanbul. Vi samler relevante personer, eksperter, samarbeidspartnere og mottakere. ”

NO DE MEST VIKTIGSTE AV VERKSTEDENE VI HAR HELT I DAG ”

Imamoglu sa at byen ikke skulle være et puslespillområde, derfor, demokratisk deltakelse, sinn og vitenskap, la de vekt på at de har veiledet. İmamoğlu påpekte viktigheten av arrangementet med ordene “Det viktigste av verkstedene vi har gjort til nå, fordi birincil Den primære plikten til en kommuneadministrasjon og en ordfører er å sikre tryggheten til liv og eiendom til alle innbyggere som bor i den byen. Så du kan først, så varene. Behov, prosjekter og tjenester på alle andre områder kan bare komme etter det. På den annen side er det så mange områder at det du gjør på disse områdene, hvor mye krefter eller hva du oppnår, ofte er uklart. Veldig ukjent. Veldig ubetydelig. Det er faktisk ikke mulig å binde arbeidskraften, tiden og ressursene du vil bruke på disse områdene. Jordskjelv og beredskapsområde er et av disse områdene, men bare når du støter på et jordskjelv eller en katastrofe, hvor mye av dine forberedelser, hvor strategisk og hvordan livredning blir forstått. Kanskje dette er grunnen til at politikere, spesielt populistiske politikere, ikke legger særlig vekt på disse feltene. Akkurat som de ignorerer spørsmålet om global oppvarming og karbondioksidutslipp. Vi er ikke den typen politikere, ”sa han. Under henvisning til deres arbeid med jordskjelvet i perioden til Beylikdüzü-ordfører İmamoğlu, sa:

PR-JORDA er den viktigste risikoen for denne byen ”

”Vi kan ikke sette hodene i sanden. Vi biter. Den viktigste risikoen for denne byen er jordskjelv. Og denne risikoen er ikke en så liten risiko. Dessuten er denne risikoen ikke bare risikoen for Istanbul. Alle Tyrkias risiko. Vi snakker om muligheten for et stort kaos og en nasjonal katastrofe der livet vil stoppe og økonomien vil lide store skader. Vi snakker om en stor risiko for dagens 1.2 millioner strukturer. Vi snakker om en risiko for at 48 tusen bygninger blir hardt skadet og titusenvis av innbyggere vil dø. Derfor, som en ny ledelse, er vårt primære mål å gjøre Istanbul til en by som er motstandsdyktig mot katastrofer og spesielt mot jordskjelv. Vårt mest konkrete mål er å lage et veikart ved å ta hensyn til alle forslag til vitenskapelige løsninger i internasjonal og nasjonal målestokk. Vi ønsker å finne en tilnærming basert på vitenskapelige data og ta hensyn til alle relevante interessenters synspunkter og iverksette tiltak. "

Imamoglu fant ut at Istanbul hadde tapt mye tid på jordskjelv og sa: “Hvordan kan et samfunn være under en så stor risiko å bli ignorert? Det har jeg ikke noe imot. ” İmamoğlu sa at de ikke vil kaste bort mer tid, hepsi. Alle universitetene, instituttene, frivillige organisasjoner, sentrale og lokale offentlige institusjoner; kompetanse, trening og kompetanse. Alle skal være involvert i alle forebyggende og rehabiliterende prosesser. Fordi det er en mobilisering. ”

SA HVIS DU HAR ET BEGRENSET BUDGET, HVORDAN BRUGER DU? ”

Mens det var et brennende spørsmål som jordskjelvet, kritiserte İmamoğlu prosjektet "Channel Istanbul" og la til, jeg vil gjerne spørre alle Istanbulittene: Hvis du har et begrenset budsjett, hvordan bruker du det budsjettet? Hvis du har problemer med å få maten til å mate familiemedlemmene dine. Hvis du ikke har nok inntekt til å mate og lære barna dine på en god og sunn måte. Ville du gått i gjeld for å kjøpe unødvendige og luksuriøse møbler i huset ditt, eller ville du låne fra banken og dra på ferie? Hva er det du bryr deg om som familie, far, mor, når du planlegger å bruke ditt eget budsjett? Hvis du er en handelsmann, en handelsmann, en forretningsmann, hvordan oppfører du deg? Kjøper du yachter med gevinster som smarte håndverkere, handelsmenn eller smarte forretningsmenn? Eller vil du gjøre investeringer som vil sikre bedriftens overlevelse ”. İmamoğlu sa at svarene på disse spørsmålene er sikre, og sa:

M KAN VÅRE PRIORITET VÆRE KANAL ISTANBUL? ”

Sorumlu Ansvarlige foreldre med begrensede budsjetter tenker ansvarlige forretningsfolk ti ganger før de bruker hver krone. Kumemelk fungerer ikke som den såkalte mennesketypen som begynner å drikke. Men hvordan skal en klok offentlig administrator, en klok politiker, planlegge å bruke det offentlige budsjettet? Er det ikke en prioritering å forbedre livskvaliteten for nasjonen, sysselsetting, produksjon, utdanning og helse? Vil du bruke ressursene til nasjonen på en rå drøm? Det har vært snakk om et Channel Istanbul-prosjekt i denne byen en stund. Har de noen gang spurt oss? Fikk de vår mening? Hundretusener av unge mennesker, unge mennesker, 4 millioner talentfulle mennesker er arbeidsløse og desperate. Når alle disse menneskene er fattige. Med all den produksjonen som trengs. Når det er behov for å bygge så mange fabrikker. Barna til denne byen på 16 millioner, denne storbyens fremtid, kan ikke mate nok. Mens den veldig vektede delen ikke kan få førskoleopplæring. Kan vi prioritere Kanal i Istanbul når vi studerer i overfylte klasserom? ”

Imamoglu påpekte at Canal Istanbul ikke bare er et sjøtransportprosjekt at prosjektet inkluderer risikoer som kan endre byens økologiske balansesystem både på land og til sjøs. İmamoğlu listet opp disse risikoer i talen sin som følger:

“MATPROSJEKT!”

Proj Prosjektet er kritisk påvirket av innsjøer, kummer, jordbruksarealer, naturtyper, grunnvannssystem og hele transportsystemet i byen. Bortsett fra ødeleggelsen av jordbruksland, vil øya dannes mellom Istanbul-stredet og den nye kanalen som skal åpnes, en situasjon med fengsling av en befolkning på 8 millioner oppstår. Med dette frikeprosjektet vil 8 millioner bli fengslet i landets høyeste jordskjelvrisikosone. Det er ingen stat i verden som vil overføre en så høy befolkning til en annen geografi under et jordskjelv. Hva slags prosjekt er dette for Guds skyld? Hva er grunnen? Se, kanalen i prosjektet er omtrent 45 kilometer lang, 20,75 meter dyp og den smaleste delen 275 meter bred. En kanal som går gjennom Sazlıdere og Terkoz-bassengene. Prosjektet ødelegger med andre ord Sazlıbosna og Terkoz-bassengområdene. Det bærer risikoen for grunnvann og salting av Terkoz-sjøen. Det er tydelig at Istanbul utgjør en enorm trussel mot behovet for drikkevann. Dette alene er en grunn nok til ikke å gjøre dette prosjektet! Vil befolkningen i Istanbul drikke sjøvann? På den annen side vil prosjektet bringe 1,1 millioner nye innbyggere til regionen, med andre ord, en ny befolkning lik størrelsen på 6 Beşiktaş eller 5 Bakırköy-distriktet vil bli lagt til. På grunn av dette prosjektet vil 3.4 lage millioner nye reiser. Istanbul-trafikken vil øke minst prosent 10. 23 millioner kvadratmeter skogareal, 136 millioner kvadratmeter jordbruksareal vil bli ødelagt. Det vil ikke være noen Sazlıdere-demning. State Hydraulic Works (DSI) ga derfor en negativ rapport til prosjektet. I følge rapporten vil 29 av vannbassengene som tilfredsstiller vannbehovet bli ødelagt. Med byggingen av kanalen vil være en stor utgraving. I følge TMMOB-rapporten vil 2.1 ha en milliard kubikkmeter utgraving. Daglige 10 tusen gravemaskiner vil delta i Istanbul-trafikken. Det er uklart hvor utgravningen vil falle! Graving, for eksempel; Hvis Güngören-Esenler-Bağcılar søler over disse distriktene, vil disse distriktene stige omtrent 30 meter. ”

"DET ER EN AVTAK I ISTANBUL BOSFORUS TRAFIKK!"

1., 2., Og 3. grad i jordskjelvsoner som indikerer at Imamoglu, “11 kilometer fra Nord-Anatolian Fault, 30 kilometer fra Cinarcik Fault passerer. Forskere sier at Channel Istanbul-prosjektet vil forstyrre stressbalansen mellom jorden og undergrunnen, og overbelastning vil invitere til nye jordskjelv. Bevaring av det historiske stoffet i Bosporos er sitert som årsaken til prosjektet. Imidlertid påvirker 17 med prosjektet SIT-området på millioner kvadratmeter. Bathenoa Ancient City ved bredden av innsjøen Küçükçekmece og hulene i Yarımburgaz, som er en av de første bygdene, ligger i prosjektområdet. Jeg vil rette oppmerksomheten mot Bosporus-trafikken. Som hevdet i EIA-søknadsfilen, er ikke Bosporustrafikken en økning sammenlignet med år, men tvert imot, spesielt i det siste 10-året, observeres en nedgang på 22,46 prosent. İmamoğlu uttalte at negativitetene ikke vil være begrenset til Istanbul, og understreket at Marmarahavet og regionen også er i alvorlig fare:

”Det svært fruktbare landbruks- og skogarealet på 45 kilometer langt og gjennomsnittlig 150 meter bredt vil bli eliminert for alltid. Siden Istanbul-halvøya vil forlate Thrakia, vil det være behov for nye forbindelsesbroer. På grunn av den ensidige utslippet fra Svartehavet til Marmarahavet, vil Marmarahavet være sterkt forurenset. Denne situasjonen bringer Marmarahavens levende liv så vel som fiskeriene og menneskene som lever i denne virksomheten. Kanalen vil også forårsake klimaendringer. Sammen med det ødelagte landet, vil dyrelivet der bli ødelagt. ”

“NÅR DETTE PROSJEKTET ER KOMPLETT, VIL ISTANBUL KOMPLETTES”

İmamoğlu påpekte at mange attraksjonssentre, byer, fabrikker, skoler og arbeidsplasser kan skapes med pengene som skal brukes på Kanal i Istanbul, og sa: En annen sak at millioner av borgere på sultegrensen kan brukes i sine egne byer og landsbyer. Oppsummert er dette prosjektet ikke engang et svikprosjekt for Istanbul. Det er offisielt et drapsprosjekt. Det er et unødvendig katastrofeprosjekt for Istanbul. Når dette prosjektet er ferdig, vil Istanbul være ferdig. Denne fantastiske byen vil være en ubeboelig by. Ren luft, vanninfrastruktur vil være i fred med problemene som ikke kan løses med tanke på trafikk. Verken Bosphorus-krysset eller sjøtrafikkrysset, og det er heller ikke økonomisk nødvendig. Den var forberedt bare for å skape nye leieområder, og dens ødeleggende konsekvenser ble aldri vurdert. Vi kan ikke og vil ikke tillate ødeleggelse av det naturlige miljøet, naturtypene og vannkumrene i denne gamle byen i tilfelle noen tjener penger. Vi vil forhindre feil med din kompetanse, følsomhet og mot.

Med ditt vanlige sinn vil vi gjøre byen vår tryggere, mer levelig og mer attraktiv for 16 millioner. Takk skal du være der ”.

Spesialistdeltakere, 2-3 blir holdt mellom desember for å sitte, temaet for jordskjelvet i Istanbul vil investere.

Nåværende jernbaneanbud

Man 16

Jernbane Nyheter Søk

Vær den første til å kommentere

Yorumlar