Innenlandsk vogntog kamelen forbereder seg på serieproduksjon

Rock Truck Camel Forbereder for serieproduksjon
Rock Truck Camel Forbereder for serieproduksjon

Forretningsmannen Şuayp Demirel i Afyonkarahisar var i stand til å produsere den 22 år gamle drømmetransportbilen. Bortsett fra motor og girkasse, som alle produseres lokalt og kalles “Camel kaya, kan lastebilen frakte 30 tonn last. Nærings- og teknologidepartementet støtter også studiene som er utført for å gjøre det mulig for trucken å starte masseproduksjon.

TYRKIA produksjonskapasitet med alt i et land Ability


Industri- og teknologiminister Mustafa Varank, for en stund siden, fabrikken i Afyonkarahisar'daki-inspeksjoner, testet lastebilen.

Ank Det er et veldig kraftig verktøy. Våre industriister designet og produserte den fra bunnen av. Det faller oss å være stolte av å bruke den. Jeg takker dem veldig. Tyrkia er et land som har evnen til å produsere alt faktisk. Vår største verdi er vårt folk. Vi er et stort land på 82 millioner. Spesielt vår unge befolkning er veldig talentfull i denne forstand. ”

Tyrkia introduserte verdens bilen også understreket at mennesker skaper stor entusiasme Varank: "Hvis Tyrkia har tro på evnen til å produsere alt. Et av de beste eksemplene på dette står bak oss. Bulundu

Påminnelse om at departementet hans alltid er hos industristandene, sa Varank, “Jeg sier dette til alle våre industrimenn; investere i bruden, sørge for produksjon, sysselsetting. Vi er med deg ..

Disse lastebilene er veldig sterke og skulpterende kjøretøyer

Innenriks vogntog, som kan føre veldig store steiner og steiner "artikulert," sa han at overføringen av lastebiler Varank, forretningsmann Şuayp Demirel'in-familiebedrift som administrerer dette kjøretøyet med egne muligheter og innsats uttrykt.

Minister Varank sa: “De har designet og produsert dette. De bruker for tiden aktivt i sine egne gruver. Alle disse kjøretøyene importeres normalt, men de har produsert det selv for å sette seg ned. Dette selskapet 'Vi gjør det. Tyrkiske folk gjør dette 'sa han, satte seg ned og har produsert og koster selvfølgelig billig selv, selv om det ikke er økonomien til denne gründeren vil produsere det. 'I alle fall skal jeg produsere 20 av disse i året. Jeg selger, selger, lar meg stoppe, sier han. Kjøretøyene som brukes er veldig kraftige og imponerende kjøretøy. For tiden i test. ”

Vi laget med folket på denne hjemmesiden

Etter at han ble uteksaminert fra avdelingen for elektrisk og elektronisk prosjektering, begynte Demirel å jobbe sammen med faren sin i smedverkstedet og produserte verktøy for marmorbrudd. Importert stein og drømmer om å produsere lastebiler i Tyrkia som jobber med det siden 1997, Demirel i 2019 har innsett denne drømmen.

Forretningsmannen Demirel, marmorbrudd, de produserer maskiner, en av de største jobbene i disse steinbruddene er transport av bergstykker med lastebiler, sa han.

Demirel uttalte at denne transportvirksomheten har vært utført med importerte lastebiler så langt. Orum Jeg har jobbet med denne lastebilen siden 1997 og siden 2011 har jeg begynt å lage reservedeler på alvor. Jeg bestemte meg for å bygge lastebilen i januar 2019, og 29. oktober 2019 bygde jeg den med egne midler. Menneskelige ressurser er de samme, de teknologiske ressursene jeg bruker er de samme. Sammenlignet med andre klassiske lastebiler er det et kjøretøy uten feil. Det kan fungere i snø, regn, søle og bakker. Jeg bestemte meg for å gjøre dette fordi det er et sårt tiltrengt strategisk verktøy. Vi har lyktes med dette ved Allahs permisjon. Vi gjorde det med folket i dette landet. ”

FULL AUTOMATISK 6 AVANSERT GARBOKS

Demirel, den lokale bergtransportbilen har skapt stor spenning og fremskyndet arbeidet for masseproduksjon, sa han.

Lastebil, helautomatisk 6-trinns girkasse som beskriver Demirel, sa sjåføren at alle slags komfort er tenkt.

Dette lysbildefremvisningen krever JavaScript.


Jernbane Nyheter Søk

Vær den første til å kommentere

Yorumlar