TÜBİTAK National Polar Sciences Workshop startet

TÜBİTAK National Polar Sciences Workshop startet
TÜBİTAK National Polar Sciences Workshop startet
Abonner  


TÜBİTAK National Polar Sciences Workshop startet. Åpningen av workshopen, som ble holdt for femte gang i år, startet med talen til industri- og teknologiminister Mustafa Varank. Minister Varank uttalte at arbeidet med etableringen av den tyrkiske antarktiske vitenskapsbasen fortsetter intensivt og sa: «Vi har fullført konseptdesignet til basen. Vi presenterte en omfattende miljøkonsekvensvurderingsrapport i år, som mottok positive evalueringer fra 5 land som er parter i Antarktis-traktaten.» sa.

Tyrkia etablerte en midlertidig vitenskapsbase på Horseshoe-øya under sin vitenskapsekspedisjon til det hvite kontinentet Antarktis i 2019. Målet er å gjøre den midlertidige basen permanent i den kommende perioden, det vil si å gjøre det tyrkiske flagget permanent i Antarktis.

Organisert under koordinering av TÜBİTAK MAM Polar Research Institute, startet TÜBİTAK 5th National Polar Sciences Workshop. TUBITAK President Prof. Dr. Hasan Mandal og TUBITAK MAM Polarforskningsinstituttdirektør Prof. Dr. Minister Varank, som kom til talerstolen etter Burcu Özsoys åpningstale, sa:

POLEN ER ADVARSEL

Polarområdene er dessverre de områdene som er mest berørt av klimaendringer. Som du vet, motstår mennesker å tro på visse ting uten å se dem. Men klimaendringer er et så kritisk spørsmål at når du begynner å se effektene i byene du bor i, er det allerede for sent. Her advarer de iskalde stolpene oss ved å gi signal om denne endringen på forhånd.

MÅLET ER Å VÆRE KONSULTATLAND

Nylig har vi gjort betydelige fremskritt i polstudier med støtte fra alle våre institusjoner og organisasjoner. Vår målkonsulent landstatus kazanå si noe om fremtiden til det hvite kontinentet. Bidragene fra dere, ærede polarforskere, er mye viktigere her. For i tillegg til disse prosedyrene er det å utføre betydelig vitenskapelig forskning på det hvite kontinentet blitt bestemt som en forutsetning for å være et konsulentland.

6. VITENSKAP ERFARING

For dette formålet organiserte vi 2017 vitenskapsekspedisjoner til kontinentet, hvorav den første var i 5. Vi tok vår midlertidige base i drift i 2019. Vi gjennomfører forberedelsene til den 2022. National Antarctic Science Expedition, som vi planlegger å realisere i 6. På den annen side fortsetter vårt arbeid med etableringen av den tyrkiske antarktiske vitenskapsbasen intensivt. Vi har fullført konseptdesignet av basen. I år presenterte vi en omfattende miljøkonsekvensvurderingsrapport, som mottok positive evalueringer fra 53 land som er parter i Antarktis-traktaten.

VIL VERT 50 PERSONER

Jeg kan fornemme at dere alle er veldig begeistret for denne vitenskapelige basen. Vi planla at stasjonen skulle være i drift i 12 måneder sommer og vinter og være vert for 50 personer. Dermed vil vi hele tiden motta data fra det hvite kontinentet og gjøre deg i stand til å utføre kvalitetsforskning. Vi gjør alle våre forberedelser for å realisere dette arbeidet i den kommende perioden.

TYRKISK FLAGGSKIP TIL POLEN

I tillegg til våre aktiviteter på feltet etablerte vi TÜBİTAK MAM Polar Research Institute, som vi kaller SQUARE, for å sikre at prosjektet gjennomføres i en institusjonell struktur. KARE, som fungerer som nasjonalt organ med ansvar for polarforskning, koordinerer Tyrkias aktiviteter på dette feltet og sikrer effektiv bruk av ressursene våre. For eksempel tyrkere som kan cruise til polene bayraklı Vi jobber med vår sjøforsvarskommando for et skip.

STØTTE TIL POLE-PROSJEKTER

Vi har overført over 30 millioner lira med ressurser til 6 prosjekter knyttet til polene innenfor rammen av TÜBİTAK ARDEB-samtaler. Vårt polarforskningsinstitutt ga også teknisk støtte til gjennomføringen av 30 forskjellige prosjekter. Takket være disse prosjektene ble 80 vitenskapelige publikasjoner og mer enn 30 avhandlinger, hvorav 50 var doktorgrad, laget av tyrkiske forskere. Vårt antall publikasjoner, som var 1977 fra 2017 til 176, har blitt lagt til omtrent 5 flere de siste 90 årene og det totale antallet har nådd 260.

SVARTHAVSVIND

På slutten av talen uttalte minister Varank at neste workshop vil bli arrangert av Karadeniz tekniske universitet og neste år vil vi organisere TEKNOFEST i Svartehavet, med base i Samsun. Svartehavsvinden, som starter med TEKNOFEST, vil forhåpentligvis fortsette med denne workshopen.

EN BASE FRA 14 TUSEN KM

Under ekspedisjonen som ble holdt i 2019, ble det etablert en tyrkisk vitenskapelig forskningsleir på Horseshoe Island, som ligger 14 tusen kilometer unna Tyrkia. Tyrkia fortsetter sine aktiviteter for å gjøre denne midlertidige basen permanent.

Vær den første til å kommentere

Yorumlar